lördag, november 08, 2014

En rekordsvag svensk Allians!

Många liksom vi häcklar S+MP regeringen för ett antal märkliga och förmodligen kontraproduktiva förslag, där framför allt S verkar ha backat från sin tidigare värderingar kring jobbens viktighet!


Men vad finns det för alternativ? En opposition som viker ner sig när valet av statsminister sker och lägger ner sina röster. Har ni någonsin hört att ett parlament i något land gjort något liknande. Därvidlag är nog Alliansen helt unika i världen. Denna svaghet, som man uppvisar är ganska skrämmande. En politikers viktigaste uppgift är att övertyga väljarna om sin politik och därefter söka att ta makten och genomföra densamma.


Nu muttrar Alliansen enbart lite i kön om betyg i skolan och 10-årig grundskola! Varför skall Sverige ha en 10-årig? Är vi mer dummare än vad man är i andra länder? Eller tror Alliansen att PISA-resultaten blir bättre med ytterligare ett år i en fortsatt tämligen stökig och kravlös skola?

 

När det gäller Stefan Löfvén(S) och Gustav Fridolin(MP) så får man ju beundra deras kämpaglöd och mod, att regera i stor minoritet. Det är riktig politisk kämpaanda!


Den enda inom oppositionen, som verkar vara lite mer på bettet är centerns Annie Lööf, som skulle ha kunnat fortsatt varit näringsminister om hon och Alliansen velat! Men även hon söker förstärka mantrat, att Alliansen förlorade valet. I så fall förlorade Alliansen valet redan 2010 men fortsatte att regera på ett högst potentiellt och bra vis.


Annie Lööf(C) skriver idag i DN om "Därför förlorade vi valet!" Något som vi på denna blogg inte håller med om. Men hon verkar vara den enda partiledaren med kämpaglöd - ett ljus i mörkret - i en ganska plötsligt sorglig, slätstruken, trött och vek Allians!

 

Partisympatier enligt veckans Demoskop(Expressen)

Socialdemokraterna 28,3 -2,7
Moderaterna 25,1 +1,4
Sverigedemokraterna 13,8 +0,9
Vänsterpartiet 7,1 +1,4
Miljöpartiet 7,0 +0,1
Centerpartiet 6,2 +0,1
Folkpartiet 4,8 +0,6
Kristdemokraterna 4,2 -0,4


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar