tisdag, november 11, 2014

Märklig asylförvaring av Migrationsverket i Stavsjö!

För en tid sedan bloggade vi om Migrationsverkets asylmottagning i Stavsjö: Integration, förvisning och förvaring. I det ganska isolerade samhället Stavsjö i Sörmland skulle befolkningen ganska raskt fördubblas med förhoppningsfulla asylsökande från Mellan-Östern. 

 

Med hänsyn till ortens placering, kommunikationer mm kunde man dock ganska enkelt konstatera, att detta inte var något särskilt seriöst projekt utan mer handlade om att tjäna pengar för Olle Lind Golv AB och för en Gulag-lik förvisning av Migrationsverket!


Nu kommer nya detaljer i Migrationsverkets upphandling, där företaget Olle Lind Golv, som offererade platserna utlovat en järnvägsstation 2 km bort. Man undrar dock vilken varseblivning tjänstemännen på Migrationsverket har! Tror de att det finns järnvägsstationer överallt i Sverige? Nu skall detta lösas med bussning dagligen till Nyköping. I nåder skall även Stavsjös befolkning få åka med dessa bussar! Vilket utvecklat välfärdssamhälle vi har!


Upphandlingen och inhysningen av 300 asylsökande är ur alla synpunkter märklig. Hur skall dessa människor kunna integreras och få kontakt med svenska samhället, när man mer eller mindre är inlåst under koncentrationslägerliknande förhållanden. Att inte Migrationsverket skäms! Vad säger de rikspolitiker, som stödjer denna typ av förvaring? 

 

Det enda ansvarig minister har kommit med på senare tid är det tämligen korkade uttalande att de kommuner som inte vill ta emot asylsökande skall "klämmas åt". Tidningen Expressen har räknat ut att de kommuner det rör sig om; typ Danderyd och Täby skulle tillföra ytterligare 436 platser om man följde övriga landet. Då skall man veta att det anländer 2.000 asylsökande per vecka till Sverige. Johansson uttalande är således kvalificerat missvisande och en uppenbar lögn!


Nej det är inte dags för kommunerna att hantera situationen. Kommunerna har annat att göra. Det är dags att regering, riksdag och ansvarig minister Morgan Johansson(S), som har alla resurser att göra något. Uppenbarligen behöver Migrationsverket betydligt större anslag än de 17 miljarder, som regeringen avsatt i budget.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar