torsdag, februari 07, 2013

Socialchefen överger Gnestapo

Socialchefen Magnus Johansson slutar som socialchef i Gnesta efter en ganska kort sejour. Att han ville sluta var väl ingen större hemlighet. Han var tidvis på kant med både tjänstemän och socialnämnd. Dessutom fanns det ytterligare två ministerstyren i form av Johan Rocklind(S) och Kukkamaria Valtola-Sjöberg(MP), som häckade i vassen.

Det går naturligtvis inte, att ha flera hussar samtidigt så Johansson har nog gjort rätt. Dessutom får väl hans nya jobb betraktas som en fjäder i hatten.

Av kommentarerna kring äldreomsorgen i Gnesta på SN webb, så verkar det hela vara ganska infekterat. På SN-webben har nu uttrycket Gnestapo myntats. Man undrar var folk får allt från! Är det verkligen så illa?

Ordföranden i socialnämnden Birgitta Brus(S) står klart på de äldres sida. Men var står ovan nämnda politiker?

Vågar man bli gammal i Gnesta kommun?

Är ju då en relevant fråga. Men får nuvarande ledning av socialnämnden förutom Brus(S) således Bengt Landin(MP), Ingrid Jerneborg(M) och Ann-Sofie Lifvenhage(M) lite arbetsro, så anser jag att svaret är entydigt ja. Den tidigare (S)-märkte ordföranden i nämnden Tom Jansson var nog inte särskilt intresserad av jobbet utan kanske mer av fackliga frågor inom LO. I varje fall blev rekryteringen av sagde Johansson inte helt perfekt!

En fortsatt intervenering av kommunstyrelsens ordförande och 1:e vice ordförande kan dock visa sig ödesdiger. Bättre, att låta de som har kompetens, sköta socialförvaltningens verksamhet!