torsdag, februari 21, 2013

Dåligt med partibloggandet i Östra Sörmland

Det är knappast någon större fart på partibloggandet numera. Tittar man igenom alla partibloggar så är de flesta av mycket gammalt datum i Gnesta, Trosa och Landstinget. I Nyköping och Oxelösund är man dock lite flitigare. Ju längre från Nyköping man kommer desto färre verkar det vara. Regelbundet partibloggande ser ut så här:

Nyköping
Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet, Folkpartiet och Sverigedemokraterna.

Oxelösund
Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet.

Gnesta
Miljöpartiet, (Vänsterpartiet har haft några inlägg under 2013)

Trosa
-----

Landstinget
Miljöpartiet

Man kan ju undra varför? Blev diskussionen för intensiv? Eller fick man svårt att värja sig för oväntade påhopp från olika håll? Är det elektroniska mediet allt för farligt, när idag allt som skrives inte ses som en helhet utan värderas med mikrometerskruv mening för mening av av olika belackare?

Vi tror nog att denna typ av bloggning är på utdöende av den senare orsaken. Lite trist. Men det finns ju ingen anledning att utsätta sig för diverse vrede eller onödiga påhopp - särskilt som de flesta politiker inte är utbildade skribenter utan vanligt folk i denna aspekten, blir det lätt ödesdigra grodor eller att personer som läser - inte begriper (ganska vanligt) och rör upp himmel och jord!

När det gäller delen Gnesta/Trosa och Landstingets benägenhet att blogga är den nog omvänt proportionell mot tidningens redaktionella ambitioner!

De flesta politikerna är dessutom fritidspolitiker. De har ett jobb att sköta förutom politiken och kan ju inte veta allt. Något som många kräver. Nej det är nog betydligt enklare att skriva blockvisa insändare. Då behöver man inte schavottera personligen inför media och allmänhet!