måndag, februari 11, 2013

Fler vältalare avgår!

Dagens stora världsnyhet är att min namne påve Benedictus XVI har beslutat att lämna sitt ämbete efter bara 8 år i ämbetet. Både Benedictus och Benedicks kommer från latinets Benedictum=vältalare/berömmare. Men att vara 85 år gammal i en ganska utsatt position är säkert inte nådigt.

För egen del så lämnade jag politiken den sista december 2012 efter närmare 40 år som oavlönad fritidspolitiker. En oavlönad fritidspolitiker lever således inte på politiken utan måste jobba som de flesta andra för sin försörjning. Något som är fallet för 90% av svenska politiker. Men kanske inte helt uppenbart för en del. Särskilt inte för dem som skriver nedvärderande artiklar.

Min avskedsansökan var förresten redan daterad den 18 september 2011, efter diverse skriverier av personer, som inte gillar bloggens motto (kan läsas ovan). Av olika skäl blev det inte så.

Men efter att åter ha utsatts för ett nya orkestrerade påhopp 2012, så var det inte särskilt svårt att skicka in ansökan. Man måste verkligen akta sig för att trampa den samlade vänstern på tårna, då kan det gå riktigt illa. Det är tur att det fortfarande finns professionella media, som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet med en objektiv samhällssyn och stor omsorg om sina medmänniskor.

Vi önskar i alla händelser Joseph Ratzinger lycka till med att njuta sitt otium (ledighet) många år framgent.