tisdag, februari 19, 2013

Segt segt segt i Gnesta kommun

Det blir ingen omröstning om länstillhörighet i Gnesta. Det kan man nog säga efter att den rödgröna majoriteten förpassat alliansen förslag till tidens soptipp. Det är väl ingen som tror på en folkomröstning 2015.

Det hade varit bättre om Johan Rocklind(S) och Kukka Sjöberg(MP) direkt hade sagt att vi skiter i demokratin. Vi vill inte ha någon folkomröstning! Det är märkligt hur segt, segt, segt allt går i Gnesta medan framtidskommunen Trosa mer och mer glänser in prydno! Deras uttalanden mot en folkomröstning är ju de facto ren nonsens!

I dagens SN kan man läsa ett referat från gårdagskvällens kommunfullmäktige. Tyvärr så ägnar aktuell reporter Josefin Branzell Hertz sin artikel mest åt att harangera majoritetens nej, vilket gör det hela ganska svårförståeligt!

Och vart tog de progressiva miljöpartikrafterna vägen? Arvet från Sten-Kalle, Daniel Helldén och Mikael Clemens? Eller är det Johan Rocklind(S), som gör motstånd?

Gnesta-Revyns bild av de styrande ungdomarna i Gnesta blir alltmer sann. En uppenbar sandlåda, där det bara fattas beslut i smått!