lördag, februari 16, 2013

Läst i media lördag morgon!

I Dagens nyheter
kan man läsa att "Spår av kobajs hittat i hamburgare". Barn har blivit sjuka av en viss leverantörs produkt innehållande det farliga ehec-bakterien. Köttet kommer från Holland. Landet nämns nu ofta i flera matskandaler. Hur är det egentligen med dess myndigheter och erforderlig kontroll? Hästkött är vi knappast rädda för. Men vad innehåller olika processade produkter för något? Mediciner? Bakterier. Kamel etc?

Rymdstenen, som slog ner i Ryssland hade en energi motsvarande 30 Hiroshima-bomber. Tänk om den slagit ner i Malmö, som passerades två minuter innan nedslaget i Ryssland.

Svenska Dagbladet
Toppar med Vattenfalls äventyr i Holland med köpet av NUON, som vi tidigare skrivit om redan 2009 på denna blogg. En lek inte bara med skattebetalarnas pengar utan i första hand med elabonnenternas dito. Svenskan menar att affären kan skada regeringen Reinfeldt. Ja det är nog helt säkert men redan för flera år sedan. Drömmen om alternativ kraft, som präglat vissa partier, har inte varit särskilt lyckosam de senaste åren. Vi får se vad framtiden har i sitt sköte.

På F17 i Kallinge har en kaffemaskin varit kopplad till radiatorvattensystemet istället för till vanligt kallvatten. Ingen har märkt att man druckit radiatorkaffe. Cappuccino med järn-spets!

Sörmlands Nyheter
Har en stor artikel om nyckelskramlingen i Nyköping. Denna nyckelskramling har fyllt en demokratisk och behövlig markering mot rasism och främlingsskap.

Men att man jämför dessa svartklädda Ken-män (som i Barbie - alltså inte Klaus) med de riktiga nazisternas oerhört grymma behandling av judar och romer på 30- och 40-tal, känns som att förringa och neutralisera Förintelsens grymhet och omfattning! Idag kan väl detta endast jämföras med vad som pågår i Syrien!Var sak eller handling skall ha rätt epitet! Förintelsen får inte förringas!

I tidningen skrivs om "Stark tillväxt bland företagare i Gnesta". Rubriken gläder men sedan får man veta att antalet företagare (enmans) ökat. Inget om att produktionen ökat, vilket torde vara det viktigaste i sammanhanget. Den utbildning av företagare, som kommunen fått EU-pengar till genom ett initiativ av Anna Sandklev är ju fantastiskt bra. Vi hoppas att detta kan ge avtryck i statistiken så småningom.

Nåväl lördag eftermiddags begivenhet är annars SN:s storkryss. Konstruktören verkar dessutom haft någon form av teknisk utbildning, vilket inspirerar!

Not: Klaus Barbie = Slaktaren från Lyon!