fredag, augusti 15, 2014

Vilka är rasister?

Kukkamariia Valtola-Sjöberg(MP) och Mats Dellrud(MP) hälsar i dagens SN "Jimmie Åkesson välkommen till Gnesta"! Normalt kan man kommentera dessa sk opinionsyttringar på hemsidan men så icke denna gång!


Varför skriver vi då om denna ganska marginella insändare? Jo man förklarar att Sverigedemokraterna uppenbarligen är ett rasistiskt parti och Miljöpartiet då underförstått "vita som snö"! En uppfattning som man knappast bibringas om man dagligen läser både DN och SvD. Då får man veta att Miljöpartiet har stora problem med rasism inom egna led. På kort tid har två politiker strukits från vallistorna för bl a uttalandet att, "Israel är en sinnessjukdom" och att "Världen borde starta ett heligt krig mot Israel".


Dessutom är Miljöpartiet ett av flera partier som har riksdagsledamöter som gjort rasistiska uttalanden. Förvisso skriver aldrig Södermanlands Nyheter om detta men det kan vara värt att påpeka för sagda Kukka och Mats innan de slår sig allt för mycket för bröstet!


De som ofta och gärna springer omkring och utnämner till rasist är nog ofta av samma skrot och korn! Här kan man läsa vad SvD tycker om Miljöpartiet!  

 

De äldsta och nu värsta formerna av rasism är fortfarande antisemitsm och förakt mot romer!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar