tisdag, augusti 12, 2014

Antirasism inte rasismens motsats!

Golnaz Hashemzadeh är en fristående kolumnist i DN. Hon skriver som rubriken i DN, att "Antirasism inte är rasismens motsats." Motsatsen är i stället kärlek! Något som måste vara uppenbart för var och en som funderat en stund på hennes väl grundade trosats!

 

Alltför många journalister och debattörer utnämner lätt och gärna andra personer för att vara rasister; själva är de givetvis vita som snö! De flesta "antirasister" som kampanjar mot "rasister" gör nog detta för att tillfredsställa ett eget behov och knappast om kärlek och omsorg om sina medmänniskor!


Det kristna budskapet med Jesus som frontfigur är ju skolexemplet på att vända andra kinden till! Så denna tanke är ju i och för sig inte ny. Men kan givetvis behöva en push då och då i denna mediadjungel, som till onaturligt stor del befolkas av hedningar (ateister) och en och annan stalinist; dvs troende i något mer profant!


Ja men herr bloggare. Du brukar ju även vara ganska kritisk mot många personer? Förvisso ja. Men då handlar det oftast om personer, som försöker framstå som kulturella antirasister men som i själva verket nog är än mer asymmetriska rasister. Det torde vara vällovligt att kritisera hycklare! Något vi kommer att fortsätta med. Men givetvis är det bättre att blogga om goda exempel och förebilder, som med Golnaz Hashemzadeh i DN.

 

Fotnot: Asymmetrisk rasism. Person som t ex värnar om t ex invandrare från orienten eller den afrikanska kontinenten men samtidigt är antisemit; dvs kopplad till nazismens ariska ideal. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar