fredag, augusti 29, 2014

Valduell idag fredag kl 1200 i SN TV

 

 I den andra av SN:s direktsända valdueller möts Gnestapolitikerna Johan Rocklind (S) och Ann-Sofie Lifvenhage (M). Debattledare är SN:s reporter Maria Gustafson Danielsson.

 

Det hela kan ses på webben om man klickar här på länken http://www.sn.se/val2014/1.2588689    om du klarar av den röda lastbilen som far fram på bildskärmen! Webb-TV är ju det framtida mediet och en möjlighet för tidningsvärlden att konkurrera med de ordinarie TV-kanalerna. En utmärkt utveckling!


Duellen blir förmodligen en bra informationskälla till vad de olika "blocken" står i viktiga frågor. Urvalet av spörsmål synes även väl genomtänkt: Äldreomsorgen, byggnationer (äldreboende, badhus, brandstation) och ytterskolorna.

 
Hade vi fått bestämma skulle även ämnet kommunens antidemokratiska styre tagits med på agendan. Kommunens politiska ledning har uppvisat ett för Gnestas del helt unikt antidemokratiskt beteende under 4 år, där man bl a skott sig ekonomiskt på Alliansen och skattebetalarnas bekostnad! Socialdemokraterna har visserligen nu sagt att man vill ändra på detta medan Miljöpartiet framhärdar! Denna fråga har faktiskt varit den största stridsfrågan de senaste 4 åren. 


Makten i kommunen har inte växlat särskilt ofta även om man i ingressen till dagens debatt hävdar så. Mera korrekt är att det i kommunens 6:e valperiod blev ett rent rödgrönt styre för första gången.

 

Socialdemokratiska kommunalråd har funnits mellan 1995-1997 med stöd av C och mellan 2003-2004 med alliansens stöd. Kommunens väljare har således till övervägande delen röstat med alliansen utom vid senaste valet 2010.


Noterat i dagens SN är även att kurdiska föreningen Nyköping inbjuder till protest mot terrororganisationen IS (Islamiska Staten) i morgon lördag kl 12.30 i teaterparken. Det skulle nog behövas en kurdisk stat i aktuellt område, som en positiv och modererande kraft!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar