måndag, augusti 04, 2014

Ett ombytligt Gnesta?

I en artikel i Södermanlands Nyheter, SN hävdas att invånarna i Gnesta är ombytliga när det gäller partivalen. Sanningen är väl att det först i kommunens 6:e valperiod blev ett rent rödgrönt styre för första gången.

 

Socialdemokratiskt kommunalråd har vi förvisso haft mellan 1995-1997 med stöd av C och mellan 2003-2004 med alliansens stöd. Kommunens väljare har således för det mesta röstat med alliansen utom vid senaste valet 2010.

 

Man kan nog lugnt säga att SN bedrev en kampanj mot alliansen och enskilda politiker i Gnesta vid valet 2010 och bäddade, då för en exempellös framgång för Sverigedemokraterna. Detta parti var en enda ynka röst från att få två mandat, vilket hade gjort att kommunen fått styras på ett helt annat vis än idag. Bl a försökte SN med stöd av vänsterextrema SVT Rapport förklara hur ojämlikt Gnesta kommun var trots 3 kvinnliga ordförande av 5, trots att alliansen tillsatt ett särskilt jämställdhetsombud. Idag när det tvärtom är enbart 2 kvinnliga ordförande, varav den ena mobbas internt, är det dödstyst både i SVT och SN!

 

De rödgröna partiernas styre under innevarande valperiod har ju kantats av skandaler, som kreditkorten, arvodesfördelningen, högskolestudier på arbetstid, ineffektivitet, samarbetsproblem, tafatta byten av hela chefskåren samt märkliga rekryteringar och beslutsångest visavi Liljedalshemmet för att nu nämna några. Detta har väl i viss mån rapporterats i tidningen men knappast med någon större entusiasm. Det är ju skillnad på folk och fä! Man har ju heller knappast kommit med några egna förslag som utvecklar kommunen. Den fåtaliga byggnation som nu tillkommit under perioden bär alliansens signum, som det mesta.


När det gäller ombytlighet så rekommenderar vi Gnesta-borna att ge det verkningslösa rödgröna styret ett tydligt respass och en förhoppning att SN orkar med en mer objektiv och stringent granskning av de rödgröna politikerna! Ombytlighet kan vara sunt ibland!


Ett visst fusk med kommunens kreditkort är kreativitetsskapande! 

 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar