tisdag, augusti 19, 2014

Miljöpartiet vill behålla Gnestapendeln!?

I en ganska fånig och MP-promoverande artikel i dagens SN meddelas att Åsa Romson(MP) vill behålla Gnestapendeln.  Men vilket parti vill inte det?

 

Gnestapendeln tillkom i slutet på 60 talet genom initiativ av en folkpartistisk landstingspolitiker. Ansvariga för beslutet var då socialdemokraterna, kommunisterna, högern och folkpartiet!

 

Miljöpartiet liksom Vänsterpartiet far nu runt i Stockholms län (Gnestapendeln hör hit) och lovar än den ena den den andra miljarden. Klara och logiska funderingar kring detta levereras även i dagens SN av den alltid intressante politiske redaktören Olof Jonmyren. Klicka här för hans synpunkter!


På samma sida kan man läsa Gnesta-bon Gissur Erlingssons spalt, där han gisslar Bertil Karlssons försök att påvisa att det faktiskt går att åka runt Gnesta för oss som kommer från Mariefredsvägen och skall vidare mot Järna/Nyköping. Det var ju egentligen kontentan av denna skiss. "Nya Mariefredsvägen" ansluter för övrigt till västra rondellen och satisfierar Karlssons förslag.  Jag och andra vet säkert om vi skall handla eller ej så affärsidkarna behöver faktiskt inte bli så upprörda. Men förslaget pekar som sagt på att jag mycket väl kan välja omfarten i min färd mot Nyköping. Trafiken genom Storgatan utgör nämligen ett stort problem.

 

Själv insåg jag för många år sedan, vilka problem en ganska stor tågstation med både pendel- och regionaltåg skulle innebära och lanserade en tredje infart till vårdcentral-området från väg 57. Vi till och med lade till extra vägmark i de detaljplaner, som togs fram under min tid som ordförande i byggnadsnämnden för att underlätta ev framtida beslut. Förslagen väckte ingen större hänförelse - inte ens i alliansen.  Men problemen kommer säkert så småningom! Att vara visionär i en ankdamm är svårt! 


Däremot är Erlingsson rätt ute när det kommer till utveckling. Alliansen hade stora planer 2006-2010, att utveckla centrumbebyggelsen för att skapa en större förutsättningar för byggande, boende och service. Med den katastrofalt låga fart som det rödgröna styret uppvisat de senaste 4 åren har ju ingenting hänt. 

 

Detta är naturligtvis inte bra för utvecklingen av Gnesta tätort som en central servicepunkt och i synnerhet inte bra för Gnestapendeln, som verkligen behöver en ändstation med god service och omsättning. Inte minst för att pendeln skall kunna bibehållas och regionaltågen stanna! Men det har nog varken Åsa Romson(MP) eller hennes lokala företrädare insett!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar