fredag, augusti 08, 2014

Upp och nervända världen?

Vi blir aldrig riktigt kloka på journalistiken på lokalbladet Södermanlands Nyheter, SN. I fallet med nyckelskramlande Nyköpingsbor så pekar man ut vilka som är rasistiska skummisar. Men man talar aldrig om offren! Det senare skulle ju nog göra troligt, att det inte bara är högern utan även vänstern, som är inblandade i den svenska rasismen!


I fallet med den sk våldsmannen i Nyköping, som sätter skräck i en hel bygd är det precis tvärtom. Här talar man ingående om offren och deras kval medan gärningsmannen får det utmärkta signalementet manlig person mellan 17 och 25 år. Punkt slut!


Detta är ju en ganska märklig journalistik av SN. I ena fallet pekar man ut gärningsmännen och i det andra offren! Verkar vara ganska veligt! På internets Facebook får man dock besked, när ett av offren tycker det går för långt med signalementet; man 17-25 år. Här redovisas ett betydligt bättre signalement, vilket torde underlätta betydligt att finna förövaren.


Men varför kan inte SN hålla en klar linje istället för att vela än hit än dit! Varför kan inte sörmlandspolisen prestera ett bättre signalement än; man 17-25 år. Den svenska polisen tillhör en av de sämsta i Europa, att lösa brott. Det kommer man även att vara fortsättningsvis med så uppenbart usla signalement. 

 

Vi tittar dagligen på engelska, tyska och franska nyheter via satellit-TV och Internet.  Här hymlar man knappast med signalement. Är det en mörkhyad person från Somalia i 20-års åldern, som man söker; då meddelar man även detta utan att sväva på målet!


Undanhållande av sakliga signalement bidrar i högsta grad till onödiga internet-spekulationer. I det aktuella fallet får t o m finsktalande romer en släng av sleven helt oförskyllt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar