onsdag, augusti 20, 2014

Vänstern gillar inte mitt inlägg om "En mörk helg för Sveriges judar"!

I en insändare i tidningen Södermanlands Nyheter menar Gnesta-vänsterns Benny Åberg, att jag befinner mig på djupt vatten för att ha synpunkt på hans anmälan till internationella domstolen av Israels premiär- och försvarsminister i bloggen "En mörk helg för Sveriges judar"!Han tillskriver mig ett antal uttalanden, som knappast finns i min blogg, som istället refererar till en artikel av Sanna Rayman i Svenska Dagbladet. Däremot finns det andra personer som har synpunkter på Åbergs ageranden i SN. Dessa kan läsas längre ned i denna blogg.

 

Åberg menar att jag stödjer att oskyldiga civila dödas i krig! Ett påstående som jag helt avvisar. Du kan läsa vad jag tycker om detta i bloggen: 66 år sedan bombningen av Dresden och Kurt Vonnegut i Slakthus 5.

 

Åberg menar att han kan Mellan-Österns sedan 1967. Jag får väl då meddela att jag första gången besökte Egypten 1962, att jag gjorde tjänst i bataljon 52m efter sista kriget hösten 1973 och våren 1974 huvudsakligen i Sinai på egyptiskt territorium och sedan dess besökt Egypten ett antal gånger.

 

Om du läst mina tidigare bloggar om Palestina-frågan så hade du kanske aldrig skrivit din insändare:

2012-01-04 Centern vill erkänna Palestina

2011-11-01 Sverige i skamvrån

 

Mina bloggar handlar nämligen om antisemitsm och nazism. Nyss skrev jag apropå överfallet på en judinna i Uppsala:

 

Rasismen i Sverige håller på att gå över styr och rättsvårdande myndigheter inklusive ledande politiker sitter med armarna i kors medan folk förföljs och Sveriges rykte i omvärlden svärtas dag för dag! Hur är det tänkt, att Raoul Wallenbergs minne och gärning skall bevaras  i detta ampra svenska samhällsklimat?

 

Åbergs humanistiska intresse är intressant. Men var fanns han då 5 miljoner människor slaktades i Kongo-Kinshasa?

 

Vänstern har ju aldrig uppskattat Raoul Wallenbergs gärning och demonstrerade följaktligen mot USA:s president Barack Obama, när han var i Stockholm och hedrade förföljda judar och Wallenberg! Att Åbergs agerande inte har med rasism att göra tvivlar vi på!

 

Hämtat från debatt i SN

En tänkande människa (i SN)
Nej, suck - här kommer en till svensk (Åberg blogg anm) som inte har en aning om vad som egentligen händer, varför det händer och vilka är det som gör vad. Det enda som alla dessa naiva svenskar ser och vet är välregisserade bilder som alltid innehåller barn.

Hur många av er läser istället för att titta på bilder för att ta reda på vad som händer?
Hur många av er har spenderat mer än några minuter för att ta reda på vad som händer egentligen?

Att Israel och sina medborgare har hotats sedan Israels självständighet

Att grannländerna har fört krig efter krig

Att många Israeler har dött i mängder av självmordsattacker

Att det har skjutits tusentals raketer mot Israel under de senaste åren

Att attacker mot Israeler har genomförts genom tunnlar under Gaza

Att Hamas stadgar inkluderar målet att Israel ska utplanas

Att Hamas avfyra raketer ifrån skolor och sjukhus

Att FN byggnader används för att förvara vapen

Det är dags att basera åsikter på kunskap.Lasse T:
För att första vad som händer i konflikten (som i alla konflikter) räcker det inte att titta på några minuters nyheter, några artiklar i tidningar eller tror som många gör, att all kunskap i världen finns hos Wikipedia. Det gäller att läsa om europeisk historia, mellanöstern, religioner m.m. Det gäller att läsa många böcker.

När det gäller hur pressen presenterar nyheter kan du (Åberg blogg anm) notera att i de allra flesta bilder ifrån Gaza finns barn eller deras leksaker, eller gamla tanter framför sina förstörda hus. Detta ingår i Hamas mediastrategi. Kriget förs inte bara på fältet men också genom media. För Hamas gäller det att skapa sympatier hos naiva västlänningar, med barn och gamla kvinnor i alla bilder. Har du någon gång under kriget sett en ung man ifrån Gaza i bild?

Strategin har används tidigare i Libanon där Hizbollah regisserade tv och press bilder om kriget. Detta upptäcktes av ett antal bloggare på nätet. Fenomenen kallas för Pallywood (jämfört med Hollywood).

och för at fortsätta på teman media bevakningen kan man titta på en intressant aspekt - hur Israel, judar, mellanöstern och västvärlden diskuteras i media i de arabiska länderna. Det som är intressant är att det som sägs där sägs inte när västerländska journalister intervjua olika personer i de arabiska länderna. Det som sägs i de olika tv kanaler och tv program nämns aldrig hos oss.

Det finns en organisation (MEMRI) som bevakar dessa tv kanaler och tv program. Relevanta klipp kopieras, laddas upp till deras webbsida och sedan läggs översättningar på dem. En av de som jag tycker är mest talande är ett barnprogram på Al-Aqsa TV i Gaza, som visades 2 maj, 2014. I klippet uppmuntras dödande av judar. Översättningar är på engelska. Klippet finns här: http://www.memritv.org/clip/en/4265.htm

Ett enkelt exempel på Bennys brist på verklighetsförankring är hans anmälan av "Israels försvarsminister Ehud Barak". Problemet är att Ehud Barak är inte Israels försvarsminister.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar