måndag, augusti 04, 2014

En mörk helg för Sveriges judar!

Den alltid lika stringenta och raka ledarskribenten i SvD Sanna Rayman skriver idag om den alltmer ökande rasistiska antisemitismen i Sverige och i synnerhet i Malmö där nu judar förföljs och skadas dagligen tillika attentat mot den judiska synagogan. Någon skrev för ett tag att inga anmälningar om hatbrott inkommit till polisen! Igår gjordes 7 anmälningar!


Rayman konstaterar att i helgen attackerades Shneur Kesselman, rabbin i den judiska församlingen i Malmö på öppen gata. ”Fucking judar”, skreks det från en bil, varpå en flaska slungades mot honom. Tidigare i veckan vandaliserades synagogan.

 

Här kan man läsa Sanna Raymans inlägg! 

 

Denna hätska stämning är såtillvida även intressant då en person i Gnesta gjort en anmälan mot Israels premiärminister och försvarsminister för krigsbrott, vilket slås upp stort i den lokala tidningen Södermanlands Nyheter, SN med en påföljande debatt och inlägg av tillskyndare till olika ståndpunkter i ämnet Israel-Palestina. På kvällen hade sagde anmälare samlat ett tiotal supportrar på torget i Gnesta. Man kan bara hoppas att de även tänker på de judar, som nu angrips dagligen av nazister i Malmö! Genom denna typ av aktioner bidrager man till alienation och antisemitism!

 

Ett exempel på anmälarens brist på verklighetsförankring är anmälan av "Israels försvarsminister Ehud Barak". Problemet är att Ehud Barak är inte Israels försvarsminister; han heter Moshe Yaalon! SN publicerar då och då Israel-kritisk information. Däremot inte motsatsen om terrorstämplade Hamas. När tog för övrigt tidningen redaktionellt avstånd mot antisemitism?

 

Här kan man läsa SN:s inlägg och efterföljande debatt!

 

Hamas, som ju utrotat al Fatah och är närbesläktad med al Quaida och   klassificeras som en terroristorganisation av Sverige, EU, Israel, Japan, Kanada, USA, Egypten, Australien och Storbritannien, styr Gaza-remsan diktatoriskt sedan 2006. Hamas attentat mot civila som påbörjades 1993 har fördömts av FN:s kommission för mänskliga rättigheter samt av Human Rights Watch.

 

I veckans Pride-parad i Stockholm skanderade HBTQ-palestinier "Bojkotta Israel" även om de vet att Hamas likt de flesta muslimska länderna bestraffar homosexualitet. I Sudan är det dödsstraff! Enda landet i Mellan-Östern som värnar om denna frihet är Israel!  

 

Även den svenska Pridefestivalen håller på att bli något annat än ett stöd för rätten att välja partner, ett mer rasistiskt instrument för vänsterextremister och islamister! Detta enligt DN:s ledarskribent!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar