lördag, september 13, 2014

Vem har bevakat valet bäst?

I valets slutskede finns alltid stress och överord från de politiska partierna. Många uttalanden kanske aldrig borde gjorts. Än mer intressant är hur press och media skött bevakningen. Eftersom vi råkar ha vårt arbetsliv bakom oss har det roat oss (verkligen) att på främst förmiddagarna följa upp vad som sägs och kommenteras på olika media som internationella, riks eller den lokala tidningen.


Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter har givetvis skött det hela utmärkt. Visserligen är vi något besvikna på DN, som i vissa sammanhang tappat lite klass. Man har någon enstaka politisk kommentator som ibland inte klarar logiken. Däremot har för mig nya kommentatorer som Sanna Rayman, SvD och Anna Dahlberg, Expressen imponerat.


Public Service i form av Sveriges Television samt Sveriges Radio lider ju av alla felrekryteringar av inbitna vänstermän likt Janne Josefsson eller Dagens Ekos patenterade dödgrävare. Den senare en helt trist historia som förmodligen kommer att få konsekvenser i ett längre perspektiv. Hur länge kan vi stå ut med ett inobjektivt Public Service med alla de fantastiska förlagor som finns i andra länder som BBC, ARD eller ZDF? Svensk Public Service är ur ett demokratiskt perspektiv inte bra!


Utländska medier beskriver då och då den svenska valrörelser och undrar något förundrat hur man kan välja bort en regering och statschef som Reinfeldt, som faktiskt är på topp i alla avseenden i Europa!? Just idag presenterade EU en rapport om Europas ekonomiska jämlikhet, där Sverige låg i topp! Vad förväntar sig svensken? Ett sämre liv med de rödgröna?

 

Lokalbladet SN har förbättrat sig oerhört och satsar verkligen stort på valinformation. Det torde knappast finnas någon läsare i Östra Sörmlands som inte vet vad partierna vill i vissa frågor. Sedan har man kanske synpunkter på redaktionella inslag. Det finns många underligheter i de kommunala verksamheterna som tidningen inte vill befatta sig med. Däremot är ledar- och insändarsidorna mycket bra och läsvärda!

 

Sammanfattningsvis så kommer valet 2014 att få epitetet "slaskvalet", främst beroende på att form blev viktigare än sak. Särskilt i vänstermedias agerande. Ett val som förmodligen kommer att gå till historien som det smutsigaste sedan Gustav den III:s tid! 


Det var länge sedan Hedlund, Ohlin, Hjalmarsson, Erlander och Hagberg resonerade i lugn ton om svensk politik och Public Service enbart refererade!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar