fredag, september 12, 2014

Gubbloggen i SN och de äldre!

Så här röstar Sveriges pensionärer!

Vi har länge efterlyst lite mer engagemang för Södermanlands Nyheters viktigaste prenumerations-grupp; dvs vi äldre. Vi fick som svar gubbloggen, som redigeras av den förre juristen och miljöpartisten i Gnesta Mikael Clemens från Ilandet.


Vad Clemens sysslar med nuförtiden vet vi inte. Vi har aldrig träffat honom i något sammanhang med SPF eller PRO. Ej heller i något annat äldreforum.


Däremot har vi tydligt noterat att han inte gillar Centerpartiet eller Alliansen för den delen. Centerpartiet som i motsats till Miljöpartiet tar ansvar för en grön politik i alla avseenden inklusive de ekonomiska ogillar han starkt. Han har inte ens insett att det är Miljöpartiet som medverkat till Vattenfalls ökade koldioxidutsläpp runt 2002.


Mikael Clemens hör även till de som hakat på slaskvals-syndromet 2014, där det mesta inte handlar om politikens innehåll utan hur de kandidater som representerar de olika partierna sköter sig i sin dagliga gärning.

 

Själva är vi parlamentariker, liberal och tror de flesta människor om gott. Men de som oftast kallar andra personer för rasister är kanske de värsta rasisterna själva dock i något förfinad form. De har vi noterat i valrörelsen - inte minst när det gäller vänsterns och miljöpartisters nazistiska utfall mot judar.

 

Mikael Clemens menar att - en röst på SD innebär säkert att man röstar in rasister i riksdagen. Så kan det möjligen vara. Men då sällar de sig till redan befintliga rasistiska riksdagsmän från andra partier.

 

Vänsterpartiet är ett direkt derivat av den stalinistiska kommunistiska trosvärlden. Denna kommunism mördade över 70 miljoner människor mellan 1930 och 1980 och betydligt fler judar och romer än vad Adolf Hitler klarade av. Att ha bekymmer med Sverigedemokraterna men icke det svenska Vänsterpartiet är något märkligt ur ett historiskt perspektiv. 


Om vi återgår till de äldre, vilket egentligen var utgångspunkten (the issue) för denna blogg så kan det tyvärr noteras, att just Miljöpartiets intresse för de äldre är ganska minimalt särskilt när det gäller att bygga äldreboenden. Det gäller Ekhagen i Björnlunda och det gäller i än högre grad Liljedalshemmet i Gnesta! Men intresset är lika lamt hos pensionärerna. Skulle de bestämma åkte Miljöpartiet ur riksdagen!


En äldreblogg behövs verkligen bland alla de ungdomsbloggar som SN levererar. Men då bör det vara med någon som hanterar de äldres tillkortakommande och vardagsbekymmer och inte använder bloggen för en ganska enfaldig miljöpartistisk argumentation.  Gubbloggen hade möjligen ett annat syfte än det vi trodde!

 

 Vi på denna blogg kommer inte att förakta landets 650.000 väljare som kommer att rösta på Miljöpartiet i nästa söndags val även om de inte har någon politik för oss äldre!  Vi önskar dem bara mer livserfarenhet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar