lördag, september 27, 2014

Det behövs tydligare skillnader i politiken!

Den sk trianguleringen (att alla partier vill framstå som mittenpartier) har ju varit ödesdiger för svensk politik med en alltmer ökad polarisering. Trianguleringspartierna S och M gjorde inget bra val så ej heller de liberala FP och C. Däremot ökade vänster och höger.

 

Om denna defensiva politik fortsätts av M och S så kommer förmodligen både FP och C att utplånas medan vänstern och högern kan se fram mot gyllene tider.

 

Dagens Nyheters medarbetare har i samband med Stefan Löfvéns försök till regeringsbildning låtit det framstå som om blockpolitiken är helt ute och att FP och C mycket väl kan samarbeta med S, V och MP. Något som får stå för DN:s del.

 

Vi som röstat för alliansen vill naturligtvis inte att denna skall stödja en socialdemokratisk regering. Vi vill helt enkelt inte ha någon sådan i varje fall inte med MP i en av huvudrollerna. Ett parti vars politiker är mer till vänster än man vill vidgå och med sin politik underminerar den svenska industrins konkurrenskraft. En kraft nödvändig för den svenska välfärden!

 

Nej det behövs fler partier med klara skillnader i framtida val annars återstår bara den polariserande vänstern och högern att rösta på!

 

De sk samarbetena typ Katrineholm eller Strängnäs är nog bara till för att resp politiker skall få en enkel resa, där beslut kan tas i slutna rum och att det skall kunna gödslas med politikerarvoden utan allt för stora protester. En ogärning mot skattebetalare och väljarkår!

 

I Sörmlands landsting var det senaste förslaget att 6 partier med 90% av rösterna skulle regera ihop. Vad skapar det för effektivitet och vilka signaler sänder man till väljarna. Skall debatten i framtiden föras i slutna rum; dvs fullmäktigen blir en ren expeditionsfråga? Ynkedom!

 

Skulle Vård för pengarna regera ihop med S, som man ju kritiserat skarpt för den nästsämsta sjukvården i Sverige? Politik må vara möjlighetens konst men någon gräns måste finnas!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar