tisdag, september 16, 2014

Alliansens problem - Sverigedemokraterna!

Utan det uppdykande Sverigedemokraterna hade Alliansen med stor säkerhet vunnit valet. Alliansens problem har således varit de närmare 850.000 väljare som röstat på detta parti. Nu kommer dessa röster åtminstone en tid att vara ett större problem för Socialdemokraterna.


Många är nu analyserna av varför det gick som det gick. Göran Carstorp ställer den något retoriska frågan i Södermanlands Nyheter. Han vet nog innerst inne, att det beror på dessa 850.000 väljares omänsklighet och elakhet. Dvs att de är fascister och främlingsfientliga. Två ord som ofta  missbrukas och används felaktigt. Se nedan.

 

När man var liten var t o m de stora, rödhåriga och skånsktalande fotbollsspelarna från Malmö FF, som man mötte på Råsunda läskiga och något man kände rädsla för. Det avtog så småningom när man blev äldre. Men ingen kom på tanken att man var främlingsfientlig. 

 

Det finns dock en ökad skara publicister, som på ett mer strukturerat vis försöker analysera varför så många väljer Sverigedemokraterna. T ex SvD:s ledarredaktion, Thomas Gür i Nya Välfärden, P J Linder, Axess och Anna Dahlberg, Expressen. När det gäller vänstermedia som SVT:Rapport och Aftonbladet befinner man sig fortfarande på infantilnivån!


Anna Dahlberg, Expressen: "Det saknas en redovisad integrationsplan."

En något bättre analys av varför 850.000 väljare röstar på SD fick vi i gårdagens SVT: Aktuellt av Expressens Anna Dahlberg och i viss mån Aftonbladets Katerine Kielos. Ja Dahlberg hade begripit vad journalisterna var ute efter medan Kielos mest blabbade vänster-höger. Det som dessa  850.000 väljare saknar är en integrationsplan, som visar helheten hur flyktingmottagningen skall kunna implementeras med finansiering av boende, skola och sjukvård. Det saknas helt några redovisade planer. Man klarar inte ens att uppskatta kostnaderna för skola och sjukvård utöver migrationsverkets kostnader.  Detta oroar!

--------------------------

Dvs: Hur skall man ta emot 80.000 människor per år utan att det byggs bostäder och att skolor och sjukvård utökas? Just nu råder kris inom bostadsförsörjning och pensionssystem. Vidare inom sjukvård, skola och äldreomsorg, som alla synes vara underfinansierade. Statens bidrag till detta via landsting och kommuner (75 miljarder) har inte utökats nämnvärt de senaste 10 åren.

 

Alliansregeringen borde ha redovisat och diskuterat integrationen och inte sökt mörklägga problem eller möjligheter. Eftersom en majoritet av SD:s väljargrupp tidigare röstade för Alliansen, så är partiet Alliansens problem och därför måste man i första hand gå i närkamp med SD:s politik, annars kommer partiet bara att öka än mer. Men man måste sluta att infantilt ropa på rasism och främlingsfientlighet, vilket folk torde vara ganska trötta på vid detta laget. 

 

Dessutom har det väl blivit allt för stort fokus på denna enskilda fråga. Det måste vara betydligt viktigare att hantera jobb/näringsliv, skola för en fortsatt bibehållen möjlighet till en framtida rik välfärd!

 

I Tyskland går nu Alternative für Deutschland, AfD kraftigt framåt. I delstatsvalet häromdagen i Brandenburg fick partiet 12% av rösterna. Alla vanliga partier är rasande (wütend) på att det även i Tyskland håller på att sticka upp ett "populistiskt" parti, som drar röster. Skillnaden mellan den svenska och tyska offentliga debatten är att man inte ropar på rasism eller främlingsfientlighet i Tyskland utan tar debatten mot AfD på en mer saklig politisk nivå.

 

Att bara skrika vargen kommer stup i ett är inte särskilt framgångsrikt i ett längre perspektiv. Man måste göra något åt det!

 

Att ge ord nya betydelser

Fascism förekommer på såväl yttersta högerkanten (nationalsocialism) som yttersta vänsterkanten (kommunism). Främlingsfientlighet (främlingsrädsla) heter xenofobi på ett finare språk och är inget man djävulskt planerat i sin hjärna utan är en känsla/rädsla inför främlingar; dvs alla främlingar utan koppling till etnicitet!

 

Däremot finns det människor som aktivt motverkar vissa etniska grupper på olika vis. Det är en organiserad främlingsfientlighet, vilket har en helt annan status. Men att mor Anna skall få epitetet rasist för att hon är rädd för främlingar är givetvis Orwellskt övervåld. Därför menar vi på denna blogg, att de som ropar "rasist" ofta är det själva i viss mening!

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar