lördag, september 06, 2014

Den nya svenska överklassen!

”Sveriges mest segregerade plats”

Skicka integrationsministern på besök till Sveriges mest segregerade plats – Stockholms innerstad. De som bor här behöver hjälp att vidga sina vyer utanför tullarna. Det skriver folkpartisten Robert Hannah i en text som vänder på steken om Sveriges integrationsproblem. 

 

Sverige är segregerat. Men det är inte förorten med all sin mångfald som är segregerad. Det är den moderna och välutbildade svenska medelklassen som håller sig på sin kant och är ointresserad av Sverige bortom de egna kvarteren. Det är dags att de lämnar sin komfortzon. För de har faktiskt utmärkta förutsättningar att integreras.

 

Den svenska välbeställda medelklassen slukar alla nya trender utifrån med hull och hår. Dumplings, surdegsbröd och pulled pork har blivit en del av det svenska köket. På resande fot älskar man att upptäcka det annorlunda. Alla talar lyriskt om smältdegeln New York. Så himla exotiskt med Harlem – en sprakande mix av språk och kulturer. Men man har aldrig satt sin fot på Orientexpressen till Rinkeby – en lika härlig mix fast i Sverige. Tensta marknad och Skärholmsdagen har man aldrig hört talas om. För de svenska förorterna ligger ju så mycket längre bort än Williamsburg, Brick Lane och Kreuzberg.

 

Så skriver Folkpartisten Robert Hannah i dagens Svenska Dagblad! Hela artikeln kan läsas här! 

 

Vilket parti ökar mest runt Stureplan? Fundera på det!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar