torsdag, september 04, 2014

Dagar före krigsutbrottet!

Kejsar Vilhelm II med general von Moltke i centrum

Är en högst utmärkt dramadokumentär från BBC, som nu gått i den utmärkta svenska TV-kanalen Axess. Programmet skildrar i tre avsnitt prologen till första världskriget. Från skotten i Sarajevo till krigsutbrottet med Tysklands inmarsch i det neutrala Belgien. Särskilt Tysklands siste kejsare Vilhelms agerande är intressant. Enligt hans förmenande är tronföljarmord tillräckligt för ett krig!

 

 

Efter sista avsnittet gavs en intervju med Axess' chefredaktör P J Anders Linder vid de sk Engelsbergssamtalen. En högst utmärkt politisk kommentator med alla egenskaper som i stort SVT:s något mediokra journalister och kommentatorer saknar. Han filosoferade över vad som skall hända efter instundade val och redogjorde på ett högst trovärdigt vis om de olika alternativ som finns till regeringsbildning! Sändningen kan ses på Axess Play!

 

Hans slutreplik brände fast: Svenska politiker borde ägna sig mer åt att stödja svensk näringsverksamhet. Många politiker inser inte att Sverige är ett hårt konkurrensutsatt land och att vår välfärd bygger på export och inget annat!


Vi kan bara hålla med och omedvetenheten om detta avspeglas inte minst i insändare och olika önskemål om dittan och dattan från den svenska vänstern!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar