måndag, september 08, 2014

Dubitando ad veritatem venimus!

Vi når sanningen genom att tvivla!

1996 motionerade jag i Gnesta kommun-fullmäktige om att inrätta ett ungdomsråd i Gnesta. Eftersom inget hände motionerade jag igen 2002. Så småningom kom Ungdomens Hus till stånd men blev blott och bart en ungdomsgård utan större pretentioner. Namnet byttes sedermera till Chill och håller väl på att avvecklas - i varje fall i nuvarande form!

I dagens lokalblad Sörmlands Nyheter kan man läsa att ett ungdomsråd nu aktualiseras av Michael Gustavsson(S), som av ett resultat av en motion från miljöpartiet 2010. Detta är då inte helt korrekt!  Det rätta är att motionen skrevs av folkpartiet redan 1996 för 18 år sedan med ett tillägg 2002. Här kan man läsa motionen från 2002. Tyvärr kan inte min word-läsare konvertera motionen från 1996 just nu! 

 

Den 24:e mars 2011 skrev journalisten Josefin Branzell-Hertz, SN en stor artikel om ungdomsråd mm naturligtvis utan att nämna mina två motioner. Men hon är ju knappast någon vän av liberaler - så det var kanske inte så konstigt med det.  


Vårt budskap till SN och andra som har svårt med sanningen: Se ovan eller varför inte med: Mendaci homini, ne verum quidem dicenti, credere solemus (Cicero:Lögnarna tror man inte ens när de talar sanning).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar