söndag, september 21, 2014

Vård för pengarna går framåt i det sörmländska landstinget!

Den nuvarande landstingsmajoriteten med socialdemokrater, miljöpartiet och folkpartiet är valets stora förlorare och tappade tillsamman 8 mandat! Ett tydligt uttryck för missnöje med den sörmländska vården. Även moderaterna fick vidkännas ett tapp på 4 mandat i klass med socialdemokraterna!

 

I SN spekulerar Olof Jonmyren bl a om att det skulle vara den sk arvodesaffären, som spökar. Något som vi inte tror ett ögonblick på. I så fall borde ju moderaterna ha gynnats! När man på den lokala vårdcentralen möts av en ny läkare varje gång eller får tillbringa 22 timmar på akuten utan att träffa en kunnig läkare, börjar man givetvis fundera! 

 

Vinnarna i valet är givetvis Vård för pengarna, VfP med 8 mandat och Sverigedemokraterna med 4 nya mandat. Hur Åsa Kullgren(S) skall få till en nya majoritet står nog skrivet i stjärnorna. Vänsterpartiet ev intåg gör ingen skillnad. Får hon däremot med sig VfP + MP + FP så är saken klar.

 

Men vill VfP regera tillsammans med dem man kritiserat mest? I landstinget finns ingen blockpolitik. Så någon blocknollning av SD fungerar inte. Särskilt inte efter VfP inträde på arenan! 


En möjlig "majoritet" är änskönt ett block bestående av borgerliga partier och VfP. De skulle få fler mandat än S+MP+V men med SD som vågmästare.


Situationen är som synes ganska trasslig och hur man skall få något bra fungerande ur detta med alla restriktioner och tidigare relationer är ganska svårbedömt! Fortsättning följer!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar