lördag, september 20, 2014

Liberaler vill inte regera med (S)!

Enligt DN så vill liberaler FP+C regera med Stefan Löfvén enligt en undersökning som man gjort med Ipsos! Men faktiskt är det en majoritet som inte vill regera med S. DN har svårt för matematiken ungefär som SVT Text-TV brukar ha! Man tolkar allting som man själv vill.

 

DN:s uppgifter motsägs av en liknande undersökning av SvD/SIFO där 9 av 10 alliansväljare inte har förtroende för Löfvén!


Givetvis vill liberaler ha en alliansregering och inget annat! S och MP är ju två partier med ganska stora olikheter mot liberala väljare. Kärnkraft, värnskatt, bidragssamhället, beroende av LO, vinster i välfärden dvs skall vi ha ett planekonomiskt samhälle (kommunsism) eller ett marknadsekonomiskt (kapitalism) samt inte minst individens frihet! Stora frågor som skiljer rejält! S är ju ett vänsterparti medan liberaler finns i mitten!


Oavsett vår politiska uppfattning, gillar vi dock Stefan Löfvén(S). Trots att S och MP är i minoritet försöker han regera och styra landet. Det är lovvärt till skillnad mot alliansens svek mot sina väljare!


Förr i världen fanns det ett uttryck "kärringar". Det får man inte längre använda. Men om man fått göra det så borde detta epitet ha legat nära till hands att beskriva alliansens sorti! Detta svek gör ju att man kanske får ändra sin politiska ståndpunkt till förmån för kämpen Löfvén. Alliansen är bara bedrövlig!


Det är som DN:s chefredaktör Peter Wolodarski säger, "Märkligt att moderatledaren avgår omedelbart utan någon utsedd ny ledare. Det skapar ett politiskt vacuum om något skulle inträffa; t ex en erforderlig nybildning av en borgerlig regering"! Något sådant är nu inte möjligt i ett läge där både regeringschef och finansminister försvinner! Defaitismen är total och Björklund få vänja sig vid att ha åstadkommit ett halvdåligt resultat. Nu kommer Baylan och mycket kommer inte att hända!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar