måndag, september 15, 2014

Man har sålt smöret och tappat pengarna!

Man kan nog spontant tycka, att Fredrik Reinfeldts sorti var ganska märklig. Han har nu regerat i 4 år med stöd av SD och hade verkligen  kunnat fortsätta med samma stöd. Även hans allians blev ju större än socialdemokrater och miljöpartister tillsammans.


 

En som är betydligt mer sugen och på hugget är Stefan Löfvén. Han vet hur viktigt det är att sitta vid de dukade borden både i Sverige och i EU för då kan man påverka framtiden. Något som nu alliansen lämnar något brådstörtat. Att sitta längs bak i kammaren och skrika sig hes i opposition är något helt annat än att få umgås med EU:s statsmän. Löfvén måste ju även han styra med eventuellt stöd av sverigedemokraterna. Får han inte deras stöd torde han stå inför en komplett omöjlig situation! Men han kanske ändå vill kämpa!


Hur skall FP:s Jan Björklund kunna utveckla skolan från bakersta raden? Vill han verkligen lämna ett halvfärdigt jobb? Hur skall Annie Lööf, som lyfte Centerpartiet på slutet kunna utveckla näringslivet från samma bänk? Vad tycker kristdemokraterna om att få lämna taburetterna?


Hur kan alliansen tillåta sig att släppa fram Miljöpartiets ganska extrema skatte-krav för att inte tala om Vänsterpartiets! Skall det i Sveriges styrande trojka ingå två ryss-vänliga partier?


Nej vi tycker att alliansens företrädare uppträder som den lille gossen som sålt smöret och tappat pengarna! Politik handlar om att kämpa i alla lägen! Ger alliansen upp i detta läget så kommer den förmodligen att implodera (rasa ihop) av heshet från bakersta raden!

 

Vi noterar även att utländska kommentatorer i Finland, Danmark, Tyskland och England ifrågasätter varför alliansen lämnar ifrån sig makten.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar