måndag, januari 23, 2012

Sveavägen 48 synes viktigare än Rosenbad

Den senaste veckan har man fått bevittna något märkligt när Public service i form av SVT och SR sprungit benen av sig för att få detaljinformation om dagordning och skeenden i samband med det socialdemokratiska partiets verkställande utskott ev synpunkter å ny partiledare.

Man kan ju lätt fråga vad all denna uppmärksamhet grundar sig på? Själv är jag inte det minsta intresserad av Jämtins olika uttalanden och presskonferenser. Det verkar som om mediavärlden blivit galen. Vi har ju haft flera partieldaravgångar under detta decenniet utan särskilda hastighetsrekord av journalister på 60 m. Varken moderaternas eller Folkpartiets ledare, som avgått under senare år, uppmärksammades särskilt mycket. Inte heller Göran Perssons för den delen. Vad är det som är så kopiöst viktigt med Juholts avgång?

Vad är det för speciellt med detta parti, som gör att mina licenspengar skall gå åt till denna minutiösa bevakning? Partiet har inte ens varit statsbärande de senste 6 åren. För mig obegripligt. Låt nu detta oppositionsparti i lugn och ro utse en ny ordförande och ägna er istället åt de verkliga kommande problemen, som euro-krisen, världsekonomin, industrins utveckling och arbetslöshet samt den nödvändiga omdaningen av skolan i Sverige.

Ägna er inte åt pseudofrågor utan tag tag i det som är viktigt för det svenska folket! Sedan kommer säkert (S) att vaska fram någon bra kandidat utan allt för många skelett i garderoben, som kan berika framtida svensk politik.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar