onsdag, januari 04, 2012

En fröjdefull julbio!

I mellandagarna har vi i familjen haft för vana att gå och se någon helst svensk familjefilm. I år var det då verkligen upplagt för Lasse Åbergs "The Stig-Helmer Story". En filmatisk memoarbok för Stig-Helmer själv.

För oss äldre var det inressant att uppleva barndomens villkor och samhälle igen. Tårarna rann både på mina och hustruns kinder av igenkännande. För barnen var det kanske inte helt fängslande medan barnbarnen mer uppskattade showen.

Det är ganska trevligt med folklivet på Heron City. Högt tempo, mycket folk och gott om olika aktiviteter. För några år sedan såg vi tillsammans Göta kanal och första nya Bondfilmen med den nya Bond på två konsekutiva dagar.

I år blir det nog även den svenskregisserade Tinker, Tailor, Soldier, Spy. En mycket läsvärd roman av Le Carré. Den gamla filmen med Alec Guiness var sevärd och Alfredssons alster lär hålla hög klass! Annars blir det inte så mycket bio utom serien på Laxnegården. I kväll förresten ny föreställning. Vi får se om rygg och förkylning medger ett ev besök!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar