måndag, januari 09, 2012

En ny David eller Emil Ruda

Vänsterpartiet har på sin kongress valt Jonas Sjöstedt till nya partiledare. Sjöstedt har behagat i ganska kaxig ton, att kritisera sina röd-gröna bröder och inbjuder (S) och (MP) på en match om att vara bästa mijö- och arbetarparti.

Månne Juholt och MP:s språkrör darrar inför denne nye David (han med Goliat). Kanske de mer ser honom som en gossen Ruda känd från Grönköpings veckoblad. Vi får väl se vad som kommer ut av Sjöstedts inhopp och påhopp!!

Frapperande är med vilken omsorg SVT lägger ner på att beskriva denna händelse. På text-TV är det krigsrubriker varje dag om Sjöstedts nydaning till partiledare. Ingen har väl fått en sådan uppmärksamhet de senaste 20 åren utom möjligen Håkan Juholt. Allt dock inte positivt! Även Gudrun Schyman som ledde ett parti utanför riksdagen fick ju tidigare all uppmärksamhet. De gamla kommunisterna häckar fortfarande troget inom Public Service!

Vänsterpartiets politik tycks ligga fast dvs ha helt fokus på utgifter likt (MP). Medan (S) faktiskt (till deras fördel) försöker ha en heltäckande politik, som både beaktar behovet av intäkter och därmed möjliga utgifter. Den enklaste formen av politik handlar just om att sprida ut pengar så fort som möjligt likt greker, italienare och spanjorer och övervältra skulderna på våra barn och barnbarn.

Men som sagt vi får önska Jonas Sjöstedt lycka till med sina ambitioner i oppositionsblocket! Inom majoritetsblocket lär han inte ha någon större framgång. Numer finns ju även (SD), som bl a bedriver en pensionärsvänlig politik.

Noterade även att miljöpartiet (MP) börjar bli ett storstadsparti med betydligt fler väljare boende i de rikare delarna av Stockholm, medan landsbygdens folk överger partiet. Man har då påbörjat en transformering till ett sk Stureplans-parti.

Varför skall man vara gammal, sjuk och fattig samt bo på landet när man kan vara ung, frisk och rik och bo vid Stureplan?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar