onsdag, januari 25, 2012

Bra start för TV4 News

TV4 har ju startat en dygnet runt nyhetskanal efter internationell modell, som BBC, SKY, CNN, Aljazeera m fl kanaler. Ett lovvärt initiativ och programmet har varit bra sedan jag började titta igår tisdag. Korta rappa förannonseringar av svenska och internationella nyheter uppföljda med korrespondentrapporter och fräscha kommentatorer.

Hemkommen från ett läkarbesök igår slog man på SVT1, som handlade om socialdemokratiska partiet. När man slog över till SVT2 handlade det fortfarande om det socialdemokratiska partiet och om hur duktiga man faktiskt är ute i landet i Göteborg och Norrland. Information, som troligen är helt värdelös för en person, som aldrig någonsin röstat på vänstern och aldrig heller på högern för den delen om vi skall vara noga!

Det var rent befriande att knappa in den nya rappa nyhetskanalen, som inte deltar i den socialdemokratiska förvalsrörelsen som Sveriges Television, SVT ofta sysslar med.

Ett eventuellt sug efter Aktuellt eller Rapport synes fjärran med denna nya utmärkta nyhetskanalen. Visserligen uppehöll man sig kort om socialdemokraternas valprocess - men det var kort och koncist! I SVT  komplementerar man ju nyheterna med att aktualisera vänsterpolitik i alla godmorgon- och kvällssoffor. Vi ser fram mot den dagen när vi slipper betala licenspengar för denna utomordenligt gedigna och dock icke önskade information!

Det kanske t o m finns någon på den vänstra flanken, som inte heller är så glad åt detta. Public Service skall ju enligt avtal med staten, vara en objektiv kanal och förmedla politik på ett allsidigt vis. Att ständigt favorisera (V) och (S) blir ganska tröttsamt och tjatigt särskilt, då det i realpolitiken har funnits mycket lite att komma med de senaste åren. Det borde vara betydligt mer intressant att få kunskap om de förslag och åtgärder som genomförs av regeringen. Denna politik berör ju alla i vardagen. Denna information skall man ju inte behöva leta efter på nätet.

Nu är det ofta så att man via SVT:s kanaler får vetskap om olika reformer först när man intervjuar oppositionen om aktuellt förslag. Det blir ganska märkligt och enahanda. Att få reda på att man borde ha gjort si eller så kan väl vara bra men är ju för det mesta oppositionsluft. Det som genomförs är ju det viktiga.

Men som sagt lycka till TV4 News och ramla inte in i grannkanalens rosenröda drömmar och ej heller i den kapitalistiska mörkblå sfären. Lagom är bäst! Mer info om riktig socialliberal och grön mittenpolitik ser vi fram mot.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar