onsdag, januari 25, 2012

AB Svenska Brott en lönsam affär!

Polisen struntar i allt fler anmälningar av olika brott och avskriver dem på dubiösa grunder samt för dessa anmälningar till statistiken för lösta brott. Man fuskar och gör inte sitt jobb.

I programmet Veckans Brott med Leif GW Persson blir detta pinsamt tydligt för allmänheten. Många grova brott som begås och anmäls tas inte upp till behandling över huvudtaget. En nog så skrämmande utveckling.

Den svenska polisen avskyr att ta hjälp av allmänheten. Man publicerar aldrig signalement eller efterlysningar av grova brottslingar. Och råkar någon lokalt polisdistrikt göra det så blir man raskt åthutad av dels AFA-vänstern och dels sina överordnade för integritetsbrott!

För oss som ofta tittar på utländsk TV är detta ganska förvånande. Polisen i de flesta europeiska länder har ett gott samarbete med TV-medierna. Inte undra på att den svenska polisen snart är sämst i Europa på att klara av brott. Häromdagen var det faktiskt en polischef som uttalade sig att man inte var intresserad av tips gällande utländska personer som begår brott i Sverige.

Efter programmet Veckans Brott fick SVT raskt in över 700 anmälningar mot polisen, där personerna i fråga eftersöker polisens handläggning av ganska grova brott. Länspolischefen i Stockholm skyller alla problem på den stora invandringen till Stockholm. Men om det nu är så - så borde hon och rikspolischefen haft en resursdiskussion med justitieministern Lady Beatrice. Man kan ju inte bara ge upp vardagsbrotten.

Sverige har flest våldtäkter i hela Europa över 5.000 varje år. Hur tänker man från de rättsvårdande myndigheters sida hur det stora antal som drabbas skall orka leva ett normalt liv efter en sådan upplevelse. Flera taxichaufförer har begått våldtäkter och övergrepp på sina kvinnliga passagerare, enligt Uppdrag Granskning, men kan med välvilligt bistånd av Transportstyrelsen och de stora taxibolagen fortsätta köra taxi, som inget hade hänt! Måste en minister råka ut för något otrevligt innan det blir förändringar i detta avseende?

Det är dock inte Carin Götblad och polisen som är problemet, utan att riksdag och regering inte ser till att de rättsvårdande resurserna hänger med i befolkningsutvecklingen. Med det som  nu framträder allt från SVT:s brottsdatabas från i höstas och pågående debatt så står den svenska rättssamhället inför en kris av stora mått. Och med en sådan stor majoritet av svaga svenska riksdagsmän torde nog den polisiära resursbristen kvarstå!

Men den nu negativa statistiken och ökande internationella kritiken mot Sverige, särskilt mot våldtäktsfrekvensen,  kan kanske bidraga till förändringar, då politiker rimligen borde vara måna om sitt politiska anseende ute i Europa!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar