torsdag, januari 05, 2012

Fullständig skandal i Tour de Ski

Daniel Rickardsson blev diskvalificerad när han körde utanför banmarkeringarna. När norrmannen Petter Northug gör detsamma i dagens lopp, blir det en verkningslöst varning. Snacka om att skilja på folk och fä!

Svenska truppen bör överväga sitt deltagande i Touren - det är otillständigt och en jätteskandal att behandla de tävlande på olika vis!

Ja detta är ju egentligen vår stora sportfantast i familjen hustrun, som tycker så. Själv har jag väl numera aldrig förstått finesserna med att hålla på och slita ut sig varje dag i någon slags maratonkamp. Men som sagt något måste ju göras åt Northug. Det kan väl inte gå an att han får vinna varje gång! Dessutom är han ju norrman, vilket är ganska försvårande i sammanhanget.

Det är dessutom ganska kul att använda automatöversättarna, som finns på nätet. På engelska och tyska går det hyfsat att ordna till de flesta idiomatiska- och syftningsfelen. Svårare blir det med min ganska usla franska. Svårast ryska, arabiska och hebreiska. Ryska är ju en variant av det kyrilliska alfabetet, som även greker använder. Arabiska läses uppifrån från höger till vänster dvs "baklänges" men nedåt som vi gör. Dessutom krånglar man till och drar ihop ord, utelämnar vokaler mm. I hebreiskan börjar man längst ned till höger och läser till vänster samt uppåt rad för rad. Det blir lite krångligare att redigera på det viset.

Men att kommentera på fler språk gör, enligt min statstik, att många anrop till bloggen kommer från oväntat håll! Det är ganska intressant. Under befrielsen av Lybien använde jag i mina inlägg arabisk maskinöversättning. Det blev faktiskt lite resultat.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar