onsdag, januari 18, 2012

Stockholm skall byggas sönder!

Varenda överbliven grön plätt skall ny byggas ut enligt den nya rörelsen YIMBY (Yes in my backyard), som grundats av inflyttade personer till Stockholm och backas upp i vissa avseenden av t ex SvD.

Man pläderar för en större rovdrift på miljö och hälsa. Som infödd stockholmare och född på Södra BB, vill man ju knappast ha en stad av Londons eller New Yorks format. "Jo vi måste bygga därför att Stockholm växer". Men faktiskt växer inte jobben snarare tvärtom så minskar t ex industrin. Däremot är det många som inte har något jobb, som vill bo i Stockholm. Varför kan man ju undra?

Alla strandlinjer är snart utbyggda från Essingen till Hammarby Sjöstad, Sundbyberg, Solna, Nacka och Värmdö! Det vore bättre om hela Mälardalen befolkades och att de nya jobben skapades där. Svårt att förstå att man vill klumpa ihop sig i en stad som utgör ett hot både mot miljö och hälsa.

Det bästa för Stockholm vore att flytta regering och riksdag till t ex Örebro eller någon annan central ort i landet. Då skulle nog trycket minska rejält och några gröna platser skulle kunna behållas.

Läste någonstans att många anser att New York är toppen. Själv tycker jag det är mer likt Dantes inferno. En enda stor park på Manhattan där det bor 1,5 miljoner människor på en yta som är 1/6 av Stockholms yta. Om man gillar alla former av droger har man förvisso kommit till rätt ställe. Det vi dock kan stå ut med är jazz-klubbar, som Blue Note i Greenwich Village. Men men, The Big Apple är enligt min mening more rotten than big! Många har problem med luften i Stockholm. Då har ni inte varit i New York. Hela stan är belagd med avgaser och ingrodd smuts!

Låt inte Stockholm ruttna!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar