onsdag, januari 05, 2011

Samförstånd eller konfrontation?

Inlägg torsdag, november 04, 2010

Efter mer än 20 års erfarenhet av politiken i Gnesta kan man fundera över hur det skall se ut de kommande 4 åren. Min erfarenhet är att de flesta politikerna i Gnesta fullmäktige lagt sig stort vinn om att vara konstruktiva och lyssna på varandras erfarenheter. Detta är dock kanske enklare att tycka i ett majoritetsläge.¨

I Gnesta har dock majoriteterna växlat även om de borgerliga haft 13 regeringsår av 18. Under dessa år har Miljöpartiet varit i styrande position under 4 år tillsammans med borgerliga partier. Samarbetsandan har faktiskt varit så bra att (S) och Alliansen mellan 2002 och 2004 kunnat dela på styret!

Ett parti, som aldrig suttit vid grytorna är Vänsterpartiet. (V), som har haft två mandat i kommunens begynnelse; Men som på senare år har avklingat till ett mandat. Själv har jag personligen haft en mycket god kontakt och samarbete med i första hand Miljöpartiets representanter men även Vänsterpartiets dito under dessa år.Nu är det första gången i kommunens historia, som Vänsterpartiet inbjuds att styra!

I Vänsterpartiets ledning finns Mikke Schirén, som dock valt en fullständig konfrontationspolitik visavi i först hand Moderaterna men även Folkpartiet och Kristdemokraterna!Med denna nya ledarstils entré på arenan kan givetvis samarbetsandan bli bekymmersam och kan komma att få en negativ inverkan på "Kraftsamling Gnesta." '

Jag kan heller inte påminna mig under kommunens knappa 20 år, några så mer meningslösa diskussioner efter denna entré! Allt är antingen svart eller vitt. Det finns inga gråskalor.Det är nu upp till kommunstyrelsens nye ordförande Johan Rocklind, som jag hittills uppfattat som en konstruktiv person med samarbetsförmåga, att ta ett stadigt tag i majoriteten, så att vi alla jobba för ett ännu bättre Gnesta utan meningslösa dispyter! Om inte kommer dessa fyra år att gå till historien, som de förlorade respektlösa åren!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar