fredag, januari 14, 2011

Icke bortglömd!

När man passerat de år när jobbet var som intensivast - alla jagade en för olika typer av besked - så inträffar en ny period i ens liv med andra förtecken. Telefonen ringer inte så ofta. Barnen efterfrågar inte råd längre utan blir nya rådgivare eller förmyndare om man så vill. Ens yngre politiska kollegor anser att man börjar uppvisa en viss patina! Ibland händer det dock att en och annan gammal jobbarkompis hör av sig för en lunch. Det uppskattas i allra högsta grad.

Både på Facebook och Stayfriends dyker gamla jobbarkompisar och klasskamrater upp. Det är fantastiskt med Internet på detta vis. En person jag samarbetat dök upp härom månaden på Facebook. Han hade just avslutat en vistelse i Silicon Valley och var tillbaka i Sverige för att dra igång något nytt företag. Vi kom snart underfund med att mitt gamla jobb (FMV) äldsta datorsystem (VIP) fyller 20 år snart. Och två av tre huvudpersonersom, som skapade detta var just vi!

Igår morse ringde en ung dam tidigare planarkitekt i Gnesta och numera verksam i en annan kommun. Hon efterfrågande lösningar på organisatoriska frågor i Gnesta kommun. Det var ganska trevligt att både bli hågkommen och tillfrågad om sin kunskap. Det visade sig ganska snart att samma problematik förelåg i den nya kommunen, som i Gnestas dito.

Idag blev man även ihågkommen av det nya kommunalrådet Johan Rocklind. Han kallar på ett personligt vis till möte den 24:e om övergripande kommunala mål i kommunen samt en smärre arvodesdiskussion, som vi får återkomma till så småningom.

Nu blir det en promenad med grannens varg och sedan nykokt ärtsoppa (fredag) med fläsklägg i. Skall bli synnerligen gott. Skälet till att torsdag bytts mot fredag beror på snöfaktorn. Affärsbesök för införskaffande av råvaror utföres när vägen är framkomlig och snön är bortplogad.

Sedan DN:s fredagskryss om Medborgarättsrörelser. Lärorikt och viktigt att uppmärksamma. Har förresten någon ruta kvar på SN:s lördagskryss, som vi oxo måste fixa idag före nästa lördag! Efter det vet man aldrig vad som händer i horisontellt läge!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar