fredag, januari 21, 2011

Bra att stoppa utförsäljningen av Vattenfall och Telia

Regeringen har ju tänkt sig att bl a sälja ut aktier i Vattenfall och Telia! Nu synes en majoriet av S,V,MP och SD stoppa detta.

Detta är givetvis bra för den enskilde medborgaren. Den enda aktören som kan begränsa kostnadsökningar på el är Vattenfall. Den sorgliga nedläggningen av det fasta telefonnätet kommer att accellerera om statens inflytande i Telia minskar.

Den nye finansmarknadsministern Peter Norman, som ansvarar för försäljningen, säger visserligen lite patetiskt "att pengarna behövs för att möta den finansiella oron". Intressant sagt för ett land som tycks ligga bäst till i hela Europa ekonomiskt sett! Eller kanske inte?

Människor som fick två månaders räkningen från Vattenfall häromsistens på kanske 7.000 kr för en normalvilla - borde se upp! Sälj inte ut regeringens möjligheter att påverka el-priset. Hela avregleringen av elmarknaden är ett stort stort fiasko, vilket ingen ansvarig politiker vill medge.
Men en normalt funtat och intelligent person har säkert räknat ut att om han för 25 år sedan betalade ungefär 25 öre per kilowattimme och idag ca 150 öre med nya skatter och pålagor, så kommer ett okontrollerat el-pris att raka i höjden.

Ett elpris som för övrigt den rödgröna falangen inför valet ville höja ytterligare!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar