torsdag, januari 27, 2011

Höga elräkningar oroar allra mest!

Det svensken är mest bekymrad över är den kommande elräkningen. Vi har skrivit mycket på denna blogg om varför politiker vill ha ett högt elpris? Om nu Maud Olofsson vill höja sina andelar i valmanskåren får man väl inte komma med så underliga uttalanden som, tilläggsisolera, sätt in treglasfönster och byt glödlamporna till ledbelysning. Det sista dessutom felaktigt. Vanlig belysning värmer upp husen.

Man har en Energimarknadsisnpektion, som är helt i händerna på utsugarna i storbolagen Fortum, Vattenfall och E-On. Maud Olofsson skulle med en handrörelse få fart på den slöa myndigheten, som är satt att kontrollera Nätavgifterna bl a. Hon skulle med samma handrörelse få Vattenfall att sänka sina vinstmarginaler, eftersom AB Sverige har aktiemajoritet.

Nu är kanske inte Maud värst. De flesta partierna i riksdagen lider av vad vi kallar för Stureplans-politik:

Varför skall man vara gammal, fattig, sjuk och bo på landet, när man kan vara ung, rik, frisk och bo vid Stureplan!

En typisk Stureplanspolitiker anser att Norrland är allt norr om semaforen i Hagalund och att det bästa med Göteborg och Malmö är tågen till Stockholm.

Reinfeldts kommentar om chockpriserna är att: "Vi har strängare vintrar nu"! Känns ju ej heller särskilt hoppingivande. Villa- och bostadsrättsägare är uppenbarligen inga intressanta väljargrupper.

Jag råkade häromdagen klaga i blomsteraffären på min elräkning på 5.000 kr, som var nytt rekord, för expediten. Hon kontrade med 11.000 kr till vilket hela hennes nettolön gick åt till att värma det gamla huset från 1927.

Nej lägg ned avregleringen av el-marknaden. Det är ett stort stort fiasko!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar