torsdag, januari 20, 2011

Hemköp i Nyköping råkapitalismens offer

Hemköp på väster i Nyköping läggs ner. Skälet är att hyresvärden ett dotterbolag till Boultbee Holding, avser att höja hyrorna kraftigt!

Detta företag har varit i blåsväder tidigare för sin hantering av affärsägarna i flera Stockholmsgallerior som: Rinkeby Centrum, Skärholmen Centrum, Ringen, Högdalen Centrum, Tensta Centrum, Älvsjö Centrum, Hässelby Gård Centrum, Bredäng Centrum och Fältöversten.

I Sverige redovisar företaget ett underskott på 395 miljoner kr medan bolaget i England delar ut över 600 miljoner kr till sina aktieägare. Det handlar således om att pressa ut så mycket som möjligt ur det svenska företaget för att gynna moderbolaget i England. Detta brukar kallas för råkapitalismen i sin prydno.

En mängd gallerior, som tidigare gått utmärkt går plötsligt uselt och affärsägarna pressas till allt högre hyror. Det borde finnas en lag mot denna girighet. Om inte borde skatteverket granska verksamheten om det inte handlar om skatteflykt.

Detta drabbar nu invånarna på väster i Nyköping, vilket är tragiskt! Vi kan endast hoppas att ägaren nu får stå med tomma lokaler - så att det känns ekonomiskt och att Nyköpings kommun kan bidra med mark till en ny lokalbutik utan inblandning av Boultbee.

Ansvariga för att Boultbee kunnat expandera på detta vis är den borgerliga majoriteten i Stockholms Stadshus!

Sens moral till affärsägare och kommunala politiker och planerare. Bedriv inte affärer med detta ökända företag. Då finns det bara förlorare utom några aktieägare i London!

Sälj inte ut kommunala fastigheter väsentliga för invånarna men gärna drift. Äger du inte så har du ingen kontroll! Ha inte för långa driftavtal!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar