onsdag, december 25, 2013

Sveriges Television och sanningen!


Sveriges Television är ett sk public service företag. Ett av staten finansierat bolag, som skall leverera objektivitet utan egna värderingar eller tillägg. SVT Rapports nyhetsuppläsare ger vid en första anblick ett intryck, som trovärdiga. Att man sen inte prioriterar den oförfalskade sanningen är det säkert många som ej förstått! 


En hemsida som granskar vad som bl a sägs i SVT är - i motsats till fuskande SVT - den utomordentliga och liberala tankesmedjan Timbro.


Rapport meddelade tidigare i höst, att ”4 av 10 friskolor bryter mot lagen” eftersom de inte lämnat elevernas betygsuppgifter till kommunen för arkivering. Något som är en komplett lögn.


Ulf Johansson heter den ansvarige utgivaren på SVT Rapport. Han verkar inte bekymra sig särskilt mycket över att Rapport presenterar falska uppgifter, bara det slår mot friskolor så är det bra. Men så är det som oftast med Rapport. Man talar sällan sanning i vissa frågor men försöker ge ett trovärdigt intryck! 


Dessutom måste vi, som har bättre koll på vad som sker i samhället, betala en kraftig avgift för att ta del av Rapports vänsteranpassade retorik! Även programmet Uppdrag Granskning ger ibland ej hela sanningen. Programmet har nu faktiskt fällts av Granskningsnämnden!


Läs gärna Timbros kommentarer och analyser, som är betydligt mer objektiva och tankeväckande än det som SVT vanligtvis publicerar, trots miljardresurser. 


SVT pekar felaktigt ut skolor som lagbrytare!


SVT, SR och GP missvisande om folkkampanj


Programmet uppdrag Granskning fällt för osaklighet!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar