måndag, december 30, 2013

Med de rödgröna blir det kraftigt ökade skatter och ett stillastående samhälle!

Sverige har ju världens högsta skattetryck. Nu anser dock OECD att Sverige bara ligger på 5:e plats efter krisländerna Danmark, Frankrike, Belgien och Italien. Genast ropar Vänsterpartiet och LO på höjda skatter eftersom vi inte ligger högst i skattetryck. Nu tror vi att OECD dock glömt bort de indirekta skatterna som moms, alkoholskatt, elskatt, bensinskatt samt de omfattande transfereringssystemens utslätande påverkan.

Att använda OECD:s rating, som argument för ytterligare skattehöjningar är ju logiskt ganska korkat!  Höga skatter skapar korruption, kriminalitet, mygel och gynnar inte utvecklingen av ett samhälle. Det gynnar bara personer, som vill bli evighetsförsörjda av sina medmänniskor eller politiker med behov av total kontroll över sina medmänniskor!


Ett av de rödgröna partierna - landets just nu mest etablerade Stureplansparti - vill ju dessutom avfolka den svenska landsbygden genom att göra det omöjligt för normala inkomsttagare att ha bil och kunna inhandla drivmedel till ett vettigt pris. Man vill ju även satsa på don Quijotska väderkvarnar, som framtidens drivkraft!


Nu meddelas av media att skattetrycket är detsamma som 1975 dvs runt 42-44%. Men denna siffra är relaterad till BNP, vilket är ett dåligt mått då de svenska ganska generösa sk transfereringssystemen tar en allt större del av BNP. Det innebär nog att det arbetande folket fortfarande har om inte högst så i vart fall höga skatter, som ytterligare måste sänkas.


Det finns inga incitament för att välfärden på något vis skulle vara i fara. Antalet folkpensionärer och särskilda kostnader för dessa har inte ökat nämnvärt ännu. Krigskullarna har ju ännu inte börjat belasta äldreomsorgen i någon nämnvärd omfattning. Sverige har ju klarat sig utmärkt ur den finansiella krisen etc. Vi har ett socialt transfereringssystem (socialhjälp, bostadsbidrag, gräddfiler som äldreförsörjningsstöd mm) utan dess like inom EU. Jämför gärna med Tyskland och Harz IV. 

Vad är det för nedmontering av välfärden, som den extrema vänstern och socialisterna talar om? Nada - ingenting har man kunnat påvisa. I stället har det arbetande släktet fått det betydligt bättre och de som utbildat sig till stora kostnader på universitet och högskola har kunnat ha råd att amortera på sina omfattande studielån.

Vad är det de extrema verkligen vill? Jo givetvis ha makt och kontroll över människors vardag likt kommunister, fascister, nazister och råkapitalister.

Den enda ism som garanterar total mänsklig frihet är liberalismen, som fokuserar på den enskilda människans behov. Någon liberalism bland de rödgrönas hugg och slag finns knappast för framtiden!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar