lördag, december 21, 2013

Nu är den fridefulla julen snart här?Nu är julen snart här. Granen är klädd och krubban uppställd med god hjälp av dotterdotter. Petter och Gustava samt deras getabock är på plats. Kan det bli bättre? Jovars kanske några paket? Men granen är numera syntetisk. Mindre med barr, konstiga smådjur och färre småskrattande familjemedlemmar, som beser faders ansträngningar!Paret anskaffades 1972. De är tillverkade i Göteborgs-trakten. Tänk att lampan i lyktan är orginal. Inga EPA-grejer här inte!


Och julkrubban är minst lika gammal. En stolt svensk tradition, som vi haft de senaste 40 åren.


Efter en lång dag med julstök är det skönt att glida ner i stolen framför brasan med en hårding och den nygrilljerade skinkan. Planera morgondagens sillinläggning, laxpate, den gravade laxen och de julklappar som fortfarande saknas! Har vi köpt tillräckligt med grönkål - familjens stora favorit? Hörde att ålen kostar 400-500 kr per kg. Varför måste allt som är gott vara så dyrt? Koppla av - chill out - och ha en god jul i vänskapens tecken!


Vi på denna blogg önskar i alla fall alla läsare en God Jul och ett Gott Nytt år. I juletid kanske det blir lite mer spartanskt med bloggandet. Men vi återkommer med nya friska krafter efter nyår!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar