tisdag, december 03, 2013

”Sverige – landet där det är okej att våldta”


Tidningen Dagens Nyheter har ju haft en artikelserie om hur framför allt gruppvåldtäkter mot unga tjejer betraktas som något normalt i vissa kretsar. 18-åringen Mårten Gasslander skriver i dagens tidning att allt gått för långt!  Även TV-kanalen TV4 har börjat uppmärksamma vad som händer.


Det här med det svenska våldet mot kvinnor är ju inte okänt på något vis - i varje fall inte hos dem som följer internationella media. Däremot synes de flesta svenska media låtsas som det regnar när Sverige har högst våldtäktsfrekvens inte bara i Europa utan även i hela världen. Kanske skäms man? I Sverige görs det närmare 16.000 anmälningar per år varav över 6.000 avser ren våldtäkt. Det finns dock en organisation, som heter Fatta, som har begripit hur allvarlig situationen är.  Förutom DN dock några darrande flickstämmor i en tom öken!


Sverige har gång på gång kritiserats utav internationella organ som Amnesty International och Green Net utan att någon ansvarig politiker bryr sig om det! Jag har aldrig läst i någon svensk tidning om dessa förhållanden, som dock ofta beskrivs av internationell press. Sverige således sämst på jämställdhet i Europa.


Enligt en av världen största nyhetsbyråer AFP har antalet gruppvåldtäkter exploderat i Sverige, och noterar att antalet våldtäkter mot unga kvinnor fördubblats mellan 2011 och 2012.


"Sverige upplever en våg av gruppvåldtäkter – där flera invandrare inte sällan turas om att våldta en unga flickor i 14-årsåldern. Den svenska polisen varnar för att landet håller på att drabbas av en gruppvåldtäkts­epidemi", rapporterar Le Figaro och ett stort antal andra europeiska tidningar samt som sagt svenska Dagens Nyheter.

Ibland händer det att Sveriges prisas för sin jämställdhet. Men i de flesta fall har dessa organ inte en susning om det stora omfattningen av våld som kvinnorna  i landet utsätts för. Vi kan väl för säkerhets skull upprepa de fyra jämställdhetsparadigmerna:


- En jämn fördelning av makt och inflytande i samhället.
- Ekonomisk jämställdhet.
- En jämn fördelning av det obetalda hem-och omsorgsarbetet.
- Mäns våld mot kvinnor ska upphöra.


Vi gratulerar Amnesty International, Green Net, Fatta, DN och nu senast Mårten Gasslander till insiktsfullhet. Vi kan på denna blogg bidraga med mer att fundera över:


Hur kan Sverige sjunka så lågt!

Vissa domare och nämndemän ser inte särskilt allvarligt på våldtäkter!

Umeå tingsrätt skämmer svensk rättvisa!

Justitierådet Göran Lambertz och HD vill fria fler våldtäktsmän!

Amnesty International Report on Rape in Nordic Countries

Sweden has worst rape conviction record in Europe

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar