tisdag, december 17, 2013

Upptrappningar?

Jämställdhet: Ann Landerholm(M) skriver i dagens SN om det allt mer upptrappade kvinnovåldet i Sverige, där vi lär vara värst i Europa. Hon manar till nationell samling mot denna förfärande utveckling.  Bra Ann! Det skulle nog behövas fler kvinnor som kämpar för kvinnlig jämställdhet runt alla jämställdhetsmålen och inte bara antalet kvinnor i olika styrelser, vilket mest passar överklassen. 


Jämställdhetsmålen: 1. En jämn fördelning av makt och inflytande i samhället. 2. Ekonomisk jämställdhet. 3. En jämn fördelning av det obetalda hem-och omsorgsarbetet. 4. Mäns våld mot kvinnor ska upphöra.


Språkrör: SN, som ju har en viss feblesse för Miljöpartiets Gnesta-avdelning, trappar nu upp sin information och börjar nu rapportera direkt från detta partis vanliga medlemsmöten! Något ganska unikt i det politiska livet i Gnesta.


Eftersom vi jobbat över fyrtio för ett annnat och betydligt mer liberalt parti i Gnesta, så vet vi att före chefredaktören Göran Carstorps tid, så rapporterade tidningen ibland från alla partiers årsmöten. På 80-talet fanns alltid en journalist närvarande. Efter Carstorp har det varit blecksvart. Men tiderna förändras och nu skall troligen den "liberala" tidningen börja intensifiera sin politiska information.  


Vad gällde då den viktiga frågan som föranledde det skrivna? Jo att Anja Held nomineras (inte väljas - det gör man i fullmäktige efter beredning i Valberedningen) av medlemsmötet till att ersätta Kukka Sjöberg i barn- och utbildningsnämnden.

 

Det är till att ha höga journalistiska ambitioner!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar