måndag, december 16, 2013

Fångat ur Gnesta-politiken!

Högre växel i politiken

Enligt det vanligtvis välunderrättade lokalbladet SN lägger nu politikerna i en högre växel för att hinna med allt innan årets slut. Enligt denna även vanligtvis initierade blogg behövs det nog även trampas på gasen. Så många sega långbänkar som den styrande majoriteten presterat under åren har möjligen inneburit en energibesparing men knappast varit till förmån för kommunens utveckling! Men en omorganisation inom socialförvaltningen är säkert positivt. En organisation skall aldrig för evigt sitta i orubbat bo!


Äldreomsorg

Liljedalshemmet har varit Gnesta kommuns längsta långbänk. När avtalet med Landstinget gått till ända har situationen blivit kritiskt och vi har på denna blogg kritiserat den politiska ledningen i Gnesta för handlingsförlamning. Ifråga om äldreboende tycks nu Johan Rocklind(S) et consortes ha tänkt om och vill nu bygga ett nytt äldreboende enligt den modell som centerpartiet och övriga oppositionen förordat. Det innebär att man i stort är ense över hela linjen. Det är klart glädjande för de äldre, som verkligen behöver tre fungerande och inte två äldreboenden i kommunen. Vi gratulerar kommunens politiker och hoppas att detta inte tar för lång tid att genomföra. Även PRO/SPF har ju uppvaktat kommunen och haft synpunkter på de långa väntetiderna till kommunens äldreboenden!


Men de rödgrönas kovändning känns mer som retorik inför valet 2014 än som verklig omsorg. De rödgröna har ju även haft problem med att hyra av en privat värd. Det skall bli intressant att se hur det nya äldreboendet skall byggas - möjligen av ett privat företag? Majoritetens rädsla för det privata känns närmast overkligt. Flera av de ledande socialdemokraterna jobbade/ar dock på privata företag!?


Idrottsråd

I lokaltidningen kan vi även läsa att kommunen skall få ett idrottsråd. Något som verkar lite konstigt. När alliansen styrde Gnesta fanns det redan ett sådant. Det kallades dock inte för idrottsråd men syftet var ju att fånga upp klubbarnas idéer och önskemål samt göra öppna prioriteringar av de medel som kommunen har möjlighet att avsätta. Har någon glömt bort detta samarbetsorgan på senare år? Eller är det som med Snowden och SVT - gammal skåpmat blir som ny?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar