torsdag, juni 12, 2014

Skolkaos i invandrartäta Botkyrka!

Katarina Berggren(S)

Att det är kaos i många svenska skolor är väl känt. Att det skulle vara så eländigt i invandrartäta Botkyrka övergår dock vår fantasi. Journalisten Thomas Pettersson, som praktiserade våren 2014 vid en grundskola i Botkyrka skriver i onsdagens DN om en skola i total kaos!


Man kan verkligen undra var föräldrar, skolledning och politiker finns? Tillåter man att dessa ungdomar inte får någon skolutbildning och möjligen kommer att fortsätta samma stil livet ut? Är politiker och personal rädda för att bli kallade rasister av den svenska vänstermaffian, som just lagt beslag på detta numera ganska skamfilade ord. Allt som inte passar vänstern är ju rasism oavsett dess definition i den svenska lagboken. Kommunstyrelsens ordförande är socialdemokraten Katarina Berggren. Hon vill inte bli intervjuad av Dagens Nyheter! Men du kan alltid mejla henne med dina frågor via katarina.berggren@botkyrka.se


Hur kan föräldrarna till dessa elever acceptera detta? Föräldrar som sökt sig en bättre tillvaro i livet. Vill man inte att sina barn skall få ett bra fotfäste i livet. Detta kaos måste omgående stoppas. Det finns förmodligen mindre klickar som saboterar för övriga och sabotage är det rätta ordet. 


För att klara detta kan obs-klasser återinföras. Det fanns förr i världen och fungerade utmärkt. Dvs de som ville lära sig saker och ting fick göra detta i lugn och ro medan de andra fick lära sig social samvaro, vilket saknades av olika skäl.

 

Kunskapskraven måste bli bättre. Nu slussar man elever vidare utan grundläggande baskunskaper som tarvas för fortsatta studier. Något som är komplett meningslöst ur ett utbildningsperspektiv. Det går aldrig att ta igen inlärningskapaciteten i dessa åldrar senare i livet. Det förutsetts även att nya invandrare utan det svenska eller engelska språket skall kunna hoppa in i en klass och direkt kunna förstå undervisningen. Sådana fantomer existerar inte. I den gamla kompetenta skolan fick man kvasta om man inte klarade ett läsår. Det var inget konstigt med det. Många kända journalister även på SvT har så gjort!


Det är beklämmande att många vetgiriga ungdomar skall behöva uppleva en skola som Thomas Pettersson beskriver. Och var finns alla modiga lärare och skolledare? Tiger still för att det råkar vara invandrare som härjar! Man undrar ibland om inte en sådan skola borde stängas omgående. I varje fall om man jämför med Lundsberg där en elev misshandlats med strykjärn på ett elevhem krävde ju i stort en enig vänsterpress att skolan skulle stängas. När elever i en Botkyrkas grundskolor inte får rätt till lagstadgad undervisning är det dödstyst på Aftonbladet och Sveriges Television. Märkligt!


Alla elever har rätt till en jämlik och bra skola i Sverige. Det har Sverige förbundet sig via FN att ha. Nu är det inte så och då får Sverige stå i skamvrån även för detta inte bara för de dåliga PISA-resultaten, som ju först och främst är en nedgradering av kunskapskraven i dagens skola jämfört med tiden före 80-talet.

 

Vi får inte ett bättre samhälle än de politiker vi väljer!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar