torsdag, juni 05, 2014

Inte bra att sälja stadsnätet i Gnesta!

Gnesta kommun har nu beslutat att sälja ut det sk stadsnätet i Gnesta; dvs det fibernät som börjades byggas upp för 8 år sedan. Därmed tappar kommunen kontrollen över utbyggnaden och allmänheten blir helt beroende av enskilda entreprenörers godtycke. Eftersom bloggaren råkar vara både kunnig i telekommunikationer och IT så skrev vi redan för ett år sedan, att detta inte var någon lyckad väg i bloggen  Gnesta stadsnät AB säljs till förfång för IT-utvecklingen på landsbygden! 

 

Detta gäller givetvis fortfarande; ett dåligt beslut som står i skarp kontrast mot vad andra kommuner gör. SKL kommunernas huvudorganisation rekommenderar kommunerna att inte sälja ut sina nät. Just för att kunna behålla initiativkraften. I grannkommunerna Strängnäs och Trosa väljer man att behålla näten.


Enda parti som uppenbarligen läst in sig och säger nej till beslutet är Vänsterpartiet i Gnesta! Bravo, men en enda ekande röst i kommunhuset! Nätbolaget hade kunnat bli en viktig spelare för att bygga ut landsbygdsnäten i kommunen. Nu frånhänder man sig den möjligheten!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar