fredag, juni 13, 2014

EU:s skamvrå!

Enligt Olof Jonmyren i Södermanlands Nyheter hotas nu ostkakan av EU:s bannlysning. Orsaken är att man använder helmjölk till denna produkt. Att i stor omfattning medge kemiska medel i matproduktion gör man däremot glatt och villigt.


Igår kväll tittade jag på tyska NDR:s Nordmagazin, ett bra program med lite längre inslag än Sverige runt! Där fick man veta att 50% av alla landningsplatser för tyska räddningshelikoptrar har dömts ut av EU. Eftersom det tyska ambulansväsendet är uppbyggt just kring ett stort antal räddningshelikoptrar, som kan landa på Autobahn, är EU:s beslut synnerligen negativt. Enligt EU skall alla helikopterlandningsplatser vid sjukhus betraktas som flygplatser med tillhörande uppbackning.


EU:s alla märkliga beslut från tågsignalsystem som inte fungerar i norden p g a norrsken, till utseende på jordgubbar eller böjningsradie på bananer och gurkor skämmer ju EU i högsta grad. Man kan lugnt konstatera att många påbud är besvärande kontraproduktiva.


Det värsta är att Sverige till punkt och pricka följer EU:s alla minde genomtänkta beslut Tror någon att greker skulle sluta att tillverka feta-ost, som har samma grund som ostkaka? Knappast! Skulle fransmännen sluta att göra chevre eller italienare pecorino? Nej greker liksom fransmän och italienare struntar fullständigt i alla menlösa beslut! Vi svenskar däremot är illa ute när byråkraterna på Livsmedelsverket härjar i den svenska "mjölkkulturen"!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar