onsdag, maj 22, 2013

Watts kommer till Husby

Förorten Watts till Los Angeles drabbades 1965 av våldsamma rasupplopp efter ett polisingrip-ande. Likaså drabbades denna förort av nya kravaller föranledda av misshandeln av Rodney King.

Händelserna i Husby och annorstädes känns igen. Frustrerade vanliga ungdomar kompletterat med kriminella och professionella våldsverkare typ AFA sätter förorten i brand! Tyvärr är det de själva, som drabbas av all skadegörelse liksom det var i Watts. I USA satte polisen in massiva resurser och grep de flesta våldsverkare. Man införde nolltolerans mot denna typ av skadegörelse. 




Svensk polis måste av flera skäl visa vem som står för rättssäkerheten och ordningen i riket. Det duger på intet vis att ha 13-14 åringar som springer runt och förstör värden för miljontals kronor.

Vi har länge funderat över vad de ofta synnerligen vältaliga svenska riksdagsledamöterna tänker göra för någon insats. Inget har väl gjorts sedan "We shall overcome med Birgit Friggebo 1992. Friggan är för övrigt en politiker vi gillar på denna blogg. Alltid rak vilket inte passar extremvänstern. När vi vid ett tillfälle skulle skjutsa runt henne vid en valrörelse, så tittade hon på mig och bilen och sa: "Har du inte råd med någon bättre bil?". Tjaa.


Megafonen en organisation som bedriver föredömlig ungdomsverksamhet i flera förorter, hävdar att det var en begriplig reaktion på polisens dödsskjutning av en 69-årig man förra veckan. Man säger att ”Det här är det enda sättet att uttrycka frustration när andra demokratiska vägar är stängda.” Ett sådant yttrande belastar tyvärr bara organisationen och placerar den närmast i den vänsterextrema autonoma rörelsen.


Det är samtidigt inte konstigt att polisen blir anklagade för att vara rasister. Alla som inte passar in i vänsterns mall är ju numera rasister. Invandrare överutnyttjar detta medel. Om man ber någon ta ner fötterna från sätet på tåget, då är man plötsligt rasist. Det har verkligen gått alldeles för långt i detta samhället och de verkliga rasisterna slipper under när halva svenska folket kallar den andra halvan för rasister.


Polisen, som ju ofta får klä skott för allt elände, (skjuta på pianisten) skall givetvis sköta polisiära ärenden och inte vara socialarbetare eller reservpappa eller mamma. De måste ju även finnas föräldrar till dessa våldsverkare. Det är verkligen trist att vänstern ger polisen skulden, när man ingriper mot farliga våldsverkare  och upprätthåller ordningen i landet.


Det flesta intervjuade invandrare gillar inte den nuvarande situationen. Alltför många ungdomar idag har inte en meningsfull sysselsättning och förlorar sin tro på samhället. Man vänder sig istället till nya ledare och kanske kriminell verksamhet. En plats där man är sedd och respekterad. Hur kan regering efter regering i detta land svika så många ungdomar och framför allt pojkar? Hur har man tänkt sig att detta skall fungera; utav sig självt?


Förr i världen fanns allmän värnplikt. En utomordentlig integrationsbas. Alla både invandrare, som etniska svenskar möttes och jobbade ihop. Alla blev sedda och blev en del av det svenska samhället. Detta incitament finns inte kvar längre. Allt fler ungdomar hamnar i utanförskap. De goda exemplen är för få!


Min enda egna raka idé är att återinföra minst ett års samhällstjänst där man kan få prova på olika samhällsyrken. Det kan vara allt från brandsväsende till socialt arbete. Det skall gälla både flickor och pojkar. Syftet måste vara att få "känna av" riktiga jobb, träffa fler "svenskar" och att få känna sig som en i laget. En slags pryo-tjänst under lite längre tid men utan krav på en mängd teoretiska ämnen. Självklart skall det utgå någon form av ekonomisk ersättning i detta!


Men något måste göras! Vi kan inte låta så många ungdomar ödsla bort den bästa tiden av sina liv. Det är ingen tvekan om att åren mellan 12-24 är de bästa och de viktigaste för de flesta människor. En tid då man formas till det bättre eller sämre. Varför skall folk leva på allmosor, när de verkligen kan göra nytta på många områden och få betalt! Socialbidrag är konserverande på längre sikt och måste motverkas med alla medel.


Vi vill nu se en bättre invandringspolitik i alla avseenden. Vi kan inte bara stoppa in människor i lådor med en personlig check varje månad och tro att allt därmed är bra. Det måste givetvis finnas en tillvaro värd namnet.


Den unge Gustav Fridolin brukar ju uttala sig om det mesta. Men i denna fråga har aldrig kunnat komma med något väsentligt! Speak up Fridolin!


I riksdagen finns ju då många "duktiga" politiker i både majoritet och opposition. Gör något då! Sluta snacka - sanden lossar inte sig själv!


Läs gärna professor Ove Sernehede 23/5 i Svenska Dagbladet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar