tisdag, maj 14, 2013

Ambulansen i Sörmland hittar inte rätt

Dagens Nyheter har i ett antal artiklar redovisat den skandalartade insats, som det nya larmbolaget Medhelp svarar för. Tidigare var det SOS Alarm, som larmade ut ambulanser. Nu måste SOS Alarm vidarebefordra inkommande larm till Medhelp. Ofta måste nu samma kritiska information överlämnas två gånger.

Det har visat sig att Medhelp har akut långa svarstider och inte hittar rätt i Sörmland. Detta utreds nu av Socialstyrelsen. Vi har således inte bara fätt en sämre vård i länet utan nu sätter man desutom liv på spel genom en ny inkompetent aktör i form av Medhelp!

Vi kan bara vidimera, att detta verkar korrekt. I samband med att vi behövde en akut ambulans i familjen, tog det tre samtal innan ambulansen kunde hitta rätt. Hur lång tid det tog vågar vi inte berätta om! Men skrämmande var det. Bäst att inte bli sjuk således.

Men så här börjar det bli med all väsentlig samhällsservice i det "nyrika" Sverige. Förr i tiden kom läkaren hem till den sjuke sängliggande. Nu skall man bäras på bår till vårdcentralen. Tidigare fanns det postkontor till pensionärers fromma för att betala räkningar. Numera har dessa i bästa fall barn, som kan sköta detta via Internet.

Förr fanns det t o m hemsamariter, som kunde ställa upp om mamma eller pappa blev sjuk. Nu får föräldrarna ta ledigt från jobbet!  Förr fanns det ett telenät, som även fungerande vid strömavbrott. Numera stannar de flesta mobilstationer efter någon timme.

Förr kunde Sverige nödigt försörja sig självt med bränsle och mat i händelse av en större världskonflikt av något slag. Numera skulle bilarna stanna ganska omgående och mat bli en omfattande bristvara.

Håller vår värld på att bli bättre? Jag börjar tvivla!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar