måndag, maj 27, 2013

Kan man vara terrorist ena dagen och vit som snö den andra?

Man blir lite fundersam när man läser Tomas Jordan vid Tidningarnas Telegrambyrå  artiklar om två svenskar, som tillhör(t) terroristorganisationen Al-Shabab en del av organisationen Islamiska domstolarnas högsta råd.

TT ondgör sig över att svenska UD inte ingriper mer handfast och att den svenska polisen försett den amerikanska polisen med bevis genom telefonavlyssning. Vad menar TT? Skall man utan problem kunna vara terrorist den ena dagen och vit som snö den andra? Står Sverige i någon slags motsatsförhållande till det terrordrabbade USA? 

TT accentuerar sina artiklar med ledsna anförvanter, som vädjar till utrikesminister Carl Bildt, att "Stå upp för folkrätten"! Vilken folkrätt? Medlemsskap i aktuell organisation är ju internationellt terrorstämplat. Nu får dock dessa personer som utvisats från Djibouti till USA en prövning om ev terrorism vid amerikansk domstol enligt konstens alla regler helt enligt folkrätten!

Jordan skriver vidare att "Sverige har bedrivit hemlig telefonavlyssning mot de åtalade". Är inte all telefonavlyssning hemlig? Vad skulle, enligt svensk lag hindra, att information sänds över från svenska myndigheter till amerikanska dito? Inget! Moraliskt förkastligt? Knappast! 

Man kan tycka det något märkligt att två personer, som flytt Somalia och fått asyl i Sverige och tilldelats medborgarskap, ändå återvänder och samverkar med källan till oron i detta krigshärjade land, som de en gång flytt från!

Skall Sverige vara en fristad för internationellt efterlysta personer? Hur skall svensk lagstiftning då kunna harmonisera med EU- och internationell rätt? Vi har ju de facto skrivit under ett antal internationella avtal. Hur går det då med vårt rykte i utlandet? Skall det vara commes-il-faut, att vara medlem av en terroristorganisation den ena dagen och vit som snö den andra? Ja kanske dags för TT, att välja sida!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar