lördag, maj 11, 2013

Kompetensbristens Gnesta kommun!

Härom året fick chefen för Kultur- och Teknikförvaltningen luften av kommunens socialistiska majoritet. Någon ny chef har inte tillsatts.

Härefter säger chefen för Socialförvaltningen upp sig för nya utmaningar i livet. Snart säger även en av de mer kompetenta socialcheferna Helena Broberg upp sig för en högre chefsbefattning i Norrköping. Innan detta skedde hade den ävenledes synnerligen kompetenta chefen för Barn- och Utbildningsförvaltningen Mona Elveskog anmält sin uppsägning.

Nu i veckan kom nästa uppsägelse i form av chefen för hemtjänsten Josefina Ackelman-Thunholm. Hemtjänsten har ju varit omdiskuterad över en längre tid.

Nu finns kommunchefen Nils-Erik Selin kvar med en DUC i form av chefen Christer Andén med ett år kvar till pensionen. Till sitt förfogande har Nils-Erik, som tur är, två kompetenta tjänstemän i form av kommunens informationschef och ekonomichef.

Man kan ju undra över hur de ganska oerfarna unga politikerna på vänsterkanten, som nu styr kommunen skall tackla dessa problem? Är detta ett led i besparingen av kommunala medel? Men hur skall det då gå för verksamheten?

Kompetens och erfarenhet är grundläggande. Detta gäller även i högsta grad politiker. Det är en sak att stå i kommunfullmäktiges talarstol och retorisera men en annan att sköta ett halvmiljardersprojekt i form av Gnesta kommun! Ibland borde man ta mer inspiration av Trosa kommun!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar